• Головна
  • У Львові буде Фонтан закоханих
10:16, 8 травня 2013 р.

У Львові буде Фонтан закоханих

9 травня 2013 року у центральній частині Львова відбудеться офіційне відкриття музичного Фонтану закоханих.

На вул. Лазневій (навпроти готелю «Львів») львів’яни та гості міста зможуть милуватися авторським витвором сучасних українських митців, подарованим Львову власником ресторану «Маестро» Олегом Білим. – пише IA ZIK

За задумом ініціаторів, фонтан має стати ще однією родзинкою прекрасного і неповторного міста Лева. Він уособлює історію вічного кохання, що зародилося у Львові у XVI столітті, тоді у місті жила пара закоханих, які згодом стали прообразами славнозвісних героїв Шекспірівської п’єси «Ромео та Джульєтта». Почуття між українською дівчиною Пелагією та юнаком – вихідцем з родини італійських купців Ромуальдо Міккеліні не лише залишили слід в історії та надихнули багатьох літераторів – вони зуміли примирити ворогуючі сім’ї, поєднати представників двох різних конфесій – католицької та православної. На надгробках загиблих молодят були зображені серця, які з’єднали могили, зруйнувавши стіну між двома церквами. Легенда про трагічну любов свого часу облетіла Європу та «оселилася» у Вероні.

Дві статуї, споруджені на фонтані з вбудованою сучасною підсвіткою, символізуватимуть Пелагію та Ромуальдо. І тепер кожен охочий зможе залишити тут на честь кохання свою часточку серця.

Фонтан закоханих урочисто відкриватимуть під музичний супровід оркестру. Співачка Маріанна Ільків даруватиме пісні усім присутніх коло водограю, а «Маестро» пригощатиме гостей легкими алкогольними напоями. На площі перед фонтаном відбудуться символічні освячення представниками української православної та католицької церков, а також – урочиста церемонія погашення поштової марки, випущеної на честь новоствореного Фонтану закоханих у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...