• Головна
  • На Львівщині інвалідам, ветеранам та дітям війни «заборгували» кошти
09:35, 8 травня 2013 р.

На Львівщині інвалідам, ветеранам та дітям війни «заборгували» кошти

Прокуратура Львівщини виявила ряд порушень у сфері соціального забезпечення громадян. Так, посадовими особами органів Пенсійного фонду України та місцевого самоврядування Львівської області порушуються права громадян, зокрема інвалідів, ветеранів та дітей війни на соціальний захист.

Ряд таких фактів виявлено у ході перевірок органами прокуратури Львівської області Про це інформує прес-служба прокуратури.

З’ясовано, що Пенсійним фондом України у Турківському районі протиправно не нараховувались підвищення до пенсії особам зі статусом дітей війни. На даний час дії посадовців фонду судом визнано неправомірними та зобов’язано виплатити громадянам належні їм кошти.

Порушення щодо нарахування та виплати пенсій також виявлено у роботі органів Пенсійного фонду України Львова, Дрогобицького, Сокальського районів.

Водночас встановлені випадки, коли посадовими особами органів місцевого самоврядування ігнорувався порядок та строки розгляду звернень інвалідів війни, зокрема, щодо надання матеріальної допомоги та санаторно-курортних путівок.

Такі випадки мали місце у Дрогобицькій міській раді та Львівській облдержадміністрації.

З огляду на виявлені порушення прокуратурою Львівської області внесено подання начальникам Департаменту соціального захисту ЛОДА та головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Окрім цього, 40 подань прокурорами скеровано у територіальні органи Пенсійного фонду України та органи місцевого самоврядування. За наслідками їх розгляду, до відповідальності притягнуто 12 посадовців та поставлено вимоги про притягнення до відповідальності ще 34 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,94
42,99
PLN
9,90
9,96
Оголошення
live comments feed...