• Головна
  • Затримання Василя Петрика та збереження фортеці біля Миколаєва: що кажуть у Львівській ОДА, - ВІДЕО
12:35, 17 червня 2021 р.
Надійне джерело

Затримання Василя Петрика та збереження фортеці біля Миколаєва: що кажуть у Львівській ОДА, - ВІДЕО

У Львівській ОДА прокоментували ситуацію щодо затримання Василя Петрика та збереження фортеці біля Миколаєва. 

17 червня у Львівській ОДА провели брифінг щодо затримання керівника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Василя Петрика, а також зазначили про збереження Миколаївської фортеці. Кореспондентка 032.ua пропонує дізнатися про це детальніше. 

Ця тема набула суспільного резонансу. Василю Петрику оголосили про підозру в умисному вчиненні злочинних дій з метою привласнення державних коштів під час робіт у заповіднику "Древній Звенигород". На той час він керував фірмою, що була розпорядником коштів під час робіт у заповіднику. Однак Василь Петрик називав цю справу штучно сфабрикованою через його діяльність на захист Миколаївської фортеці. Пам’яткоохоронці вважають, що її хочуть знищити заради облаштування піщаного кар’єру.

Перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик розповів, що у травні цього року складові Миколаївської фортеці внесли до переліку об'єктів культурної спадщини. У подальшому скерували лист до Міністерства культури для внесення відомостей про вказаний об'єкт до державного реєстру нерумих пам'яток культури. 

Запущена процедура щодо того, що вказаний об'єкт не може використовуватися як під кар'єр, тому це фактивно як пам'ятка, яка захищається законом. 

Андрій Годик зазначив, що фаховий спеціаліст у сфері охорони пам'яток культури, виступав головним ініціатором щодо визначення Миколаївської фортеці як пам'ятки історія місцевого значення та пам'ятки культурної спадщини. Щодо саме затримання Василя Петрика, дії суду не коментують.

Зазначимо, Галицький районний суд Львова обрав Василю Петрику запобіжний захід у вигляді утримування під вартою  з можливістю застави у розмірі 567 тисяч гривень. 

Читайте також: Це буде новий «Севастополь»: Львівський університет зробив гнучну заяву довкола меморіялізації Бабиного Яру

Фото на головній: lpnu.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Петрик #пам'ятки_архітектури #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,34
39,37
EUR
42,77
42,85
PLN
9,89
9,91
Оголошення
live comments feed...