• Головна
  • У Львові суд заарештував захисника історичної спадщини, - ФОТО
10:05, 17 червня 2021 р.

У Львові суд заарештував захисника історичної спадщини, - ФОТО

Галицький районний суд Львова обрав відомому місцевому пам’яткоохоронцю і новому керівникові управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської облдержадміністрації Василю Петрику запобіжний захід у вигляді утримування під вартою.

Про це повідомляє "Львівський портал".

"Суд задовольнив клопотання прокуратури і взяв під варту пам’яткоохоронця Василя Петрика з можливістю застави у розмірі 567 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Кілька людей хотіли взяти Василя Петрика на поруки, однак суддя не брав цього до уваги. 

Василь Петрик, Фото: portal.lviv.ua

Василь Петрик, Фото: portal.lviv.ua

"Сам посадовець всі звинувачення відкидає і вважає кримінальну справу "притягненою за вуха" через його боротьбу за Миколаївську фортецю – невизнану дотепер пам’ятку, яку хочуть знищити задля видобутку піску", - пише видання.

Адвокат Петрика Тетяна Кочірко заявила, що рішення суду будуть оскаржувати.

Справу проти Петрика відкрили нібито через розкрадання бюджетних коштів під час робіт у нацзаповіднику "Древній Звенигород". Ідеться про Миколаївську фортецю – комплекс історичних споруд фортеці XIX-XX ст., який складається з 21 об’єкта.

Пам’яткоохоронці вважають, що її хочуть знищити заради облаштування піщаного кар’єру. Після розголосу справи у ЛОДА ініціювали надання їй пам’яткоохоронного статусу, для чого розпочалось виготовлення необхідної документації.

За неофіційною інформацією, добувати пісок на місці Миколаївської фортеці хоче приватна фірма "Західінвест-партнери". Щоб реалізувати цю ідею, нібито залучили директора комунального підприємства облради "Реставрація та управління замками та палацами Львівщини", який розробив і надіслав у Мінкульт документацію, у якій стверджується, що цей об’єкт не є пам’яткою. При цьому пам’яткоохоронці обвинувачують Петрика в підробці підпису доктора наук Андрія Гречила.

Миколаївська фортеця є єдиним в Україні зразком австрійських фортифікацій XIX-XX століття і дотепер збереглась на 95%.

Читайте також: Львівʼянка отримала сім років за вбивство свого чоловіка



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #суд #Петрик #пам'ятникиархітектури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...