• Головна
  • Орест Лютий у Львові українізує російську попсу та шансон
18:26, 3 травня 2013 р.

Орест Лютий у Львові українізує російську попсу та шансон

11 травня о 20:00 у Львові в рамках святкування «Дня Батяра» професор антропології Орест Лютий (а поза сценою — актор і телеведучий Антін Мухарський) презентує свій музично-культурологічний проект «Лагідна Українізація».

Зі сцени у самому серці міста, на Площі Ринок, прозвучать кращі зразки милої батярському серцю, музики – соціальної, але з тонким гумором, насиченої героїчними історіями та фольклорними зворотами.

Orest_Lutiy_Big

 Стьобний гуманітарний проект «Лагідна українізація» з’явився у серпні 2012 року. Ключова мета – українізувати «найбільш одіозні прояви» російської попси та шансону, пісень радянських часів, міського романсу, традиційної естради та кіно-хітів. Зокрема, таких як «Владімірскій централ», «А бєлий лєбєдь на пруду...», «Мурка», «Дєнь Побьєди» - українізовані в естетиці  «бандерівської криївки».

«Ця музика пестить серце, серце, яке скучило вже за справжньою, українською, можливо, трошечки радикальною музикою. Ми не ховаємо якісь проблеми, не заганяємо їх в середину, бо… «Слово невимовлене отрутою стає», — так сказав батько Фрейд  у свій час. Не треба заганяти всі ці речі в середину, бо вони або десь у мізку вибухнуть якимись неадекватними діями, або у соціумі якимись заворушеннями. Треба про це говорити», — впевнений Орест Лютий.

«Орест Лютий – це спроба культурологічного опору тому тотальному зомбуванню, яке провокує шалена популярність російськомовної попси і шансону. Орест Лютий теж співає шансон, але українською, з гумором і артистизмом», – додає Антін Мухарський.

Як повідомив організатор «Дня батяра у Львові» Андрій Сидор, також протягом Свята з 10 по 11 травня на площі Ринок усі гості зможуть пройти процес посвячення та  отримати посвідчення справжнього батяра, поспостерігати за роботою батярського бетонного заводу, виготовити індивідуальні зліпки рук або ніг, постріляти у батярському тирі та долучитись до численних галицьких гулянь.

Вперше цього року в рамках Дня батяра пройде Чемпіонат львівських кнайп. Протягом 8-11 травня львів’яни та гості міста зможуть придбати на «Ярмарку батярських лігумін» на площі Ринок Єдиний фестивальний Кухоль та відправитись у тур кнайпами. Таким чином, учасники туру безкоштовно куштують фірмове пиво 10 закладів, а також віддають голос за найгостиннішу кнайпу та найсмачніше пиво.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...