• Головна
  • У Львові відбудеться Національний Кубок України з гри «Що? Де? Коли?»
13:42, 30 квітня 2013 р.

У Львові відбудеться Національний Кубок України з гри «Що? Де? Коли?»

Вперше у Львові, 11-12 травня, у молодіжному клубі «Пікассо» на вул. Зеленій, 88 відбудуться змагання Національного Кубка України з гри «Що? Де? Коли?». На цей час – це перший і єдиний загальнонаціональний турнір найвищого рангу, що проводитиметься українською мовою.

  «Усього буде 6 турів, у кожному турі – 12 питань.  По кількості правильних відповідей команди будуть розташовані по місцях. Якщо 72 питання не визначать переможця, за регламентом передбачено ще 6 додаткових. Якщо і після додаткових питань не вдасться знайти переможця, будуть застосовані декілька показників, зокрема, тим командам, які грали найстабільніше протягом усіх турів, буде надаватись перевага. Питання буде складати редакторська група, яка буде сформована  з людей, які мали досвід підготовки питань для турнірів не тільки в Україні, а й на міжнародному рівні», - розповів Дмитро Башук, віце-президент Ліги українських клубів інтелектуальних ігор (ЛУК), куратор змагань.

«У Львові є достатня кількість заходів для молоді: мистецьких, творчих, концертних, спортивних, але дуже мало інтелектуальних і тому цей кубок має дуже важливе стратегічне значення у підтримці інтелектуальних змагань у нашому місті.

Головною родзинкою турніру є те, що змагання будуть проводитись виключно українською мовою, оскільки це не тільки популяризує її серед команд-учасників турніру, а й мотивує вивчати її у нашому місті.

Важливо, щоб ця гра популяризувалась і в інших середовищах, наприклад, серед студентів, щоб були створенні команди факультетів, груп тощо. Для цього потрібно показувати, що такі ігри проводяться і що молоді люди можуть до них долучитися. Адже сьогодні індустрія розваг, індустрія соціальних мереж повністю перемагає спорт, участь молоді у громадських організаціях. Тому саме такі заходи, які вперше відбуваються, але тим не менше привертають увагу суспільства,  повинні стимулювати молодь активно брати у них участь.

Важливо, щоб інтелектуальні заходи відбувались у Львові. Адже Львів – студентське місто і ми хочемо запропонувати студентам можливості для їх розвитку, в тому числі і заняття грою «Що? Де? Коли?», - каже Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...