• Головна
  • Сміттєпереробний завод у Львові: будівництво обіцяють розпочати влітку (візуалізація)
10:33, 28 травня 2021 р.
Надійне джерело

Сміттєпереробний завод у Львові: будівництво обіцяють розпочати влітку (візуалізація)

Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові планують розпочати влітку.

Директор ЛКП "Зелене місто" Святослава Євтушенка анонсував, що  будівництво заводу з переробки ТПВ на вулиці Пластовій  розпочнеться влітку цього року. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради

Він зазначив, що наразі тривають процедури Європейського банку реконструкції та розвитку, які передують підписанню контракту з генеральним підрядником, що має будувати сміттєпереробний комплекс у Львові. 

"Ми плануємо, що будівництво заводу з переробки ТПВ розпочнеться вже влітку цього року. Зараз у нас є стадія остаточного узгодження і укладання угоди. Тривалість будівництва – 2 роки (24 місяці). До того ж нарешті всі судові процеси завершені і ніяких юридичних перешкод для будівництва майбутнього заводу немає", - розповів Святослав Євтушенко.

У мерії наголошують, що за даними соціологічного опитування, яке проводила дослідницька агенція Fama, 67,7% мешканців Львова позитивно ставляться до проєкту будівництва сміттєпереробного заводу. І при цьому додають, що територія на вул. Пластовій, 13, є економічно та технологічно обґрунтованою для цього.

ЛКП "Зелене місто" запевняє, що всі побоювання щодо того, що на заводі буде якийсь неприємний запах, марні.

"На вул. Пластовій, 13, на відкритому повітрі вже півтора роки працює компостувальна станція, де переробляють органіку, і там немає ніякого неприємного запаху... І найголовніше, ЄБРР фінансує лише екологічні та безпечні проєкти. Така ж ситуація і щодо гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р), які виділили кошти на будівництво заводу", - наголошують у ЛКП "Зелене місто".

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище: які наразі проводять роботи, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #сміття #сміттєпереробнийзавод #сміттєвийзавод #ТПВ #будівництво #"Зеленемісто"
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...