• Головна
  • "Музей - моє життя": у Львові відкрили виставку про Бориса Возницького, - ФОТО
18:23, 18 травня 2021 р.
Надійне джерело

"Музей - моє життя": у Львові відкрили виставку про Бориса Возницького, - ФОТО

У Львові відкрили виставку "Великий музейник" про Бориса Возницького.

16 травня у Музеї Митрополита Андрея Шептицького (вул. Кривоноса, 1) відкрили виставку, присвячену Міжнародному дню музеїв та 95 річниці від дня народження відомого мистецтвознавця, незмінного упродовж 50-ти років директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького. Про це повідомляє кореспондентка сайту 032.ua.

Концептуально експозиція виставки розділена на три зони: перша з архівними фотографіями та інформацією про діяльність музейного генія, друга з трьома портретами Бориса Возницького, а також живописними роботами, які подарували великому музейнику художники, у третьому - погруддя Бориса Возницького, деякі його студентські роботи, а також короткий відеоряд з біографією.

"Цією виставкою хотіли нагадати львів’янам, ким був Борис Возницький, адже він врятував тисячі безцінних творів мистецтва. Він сам колись розповідав у одному інтерв’ю, що врятовані ним твори оцінюють у мільярди доларів… Люди, які з ним працювали в Галереї мистецтв, кажуть, що він завжди брав на себе найтяжчу роботу, ніколи не був директором, який просто сидить у кабінеті і лише керує, він першим брався до праці. Напевно, завдяки цьому йому і вдалося стільки всього створити і зберегти", - зазначив хранитель фондів музею і художник-реставратор Юрій Ткач. 

Виставку усі бажаючі можуть оглянути до 27 червня. 

Довідка:Борис Возницький (16 квітня1926 - 23 травня2012) - український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990). До останніх днів віддавався музейній справі. Про внесок у культурну спадщину свідчить хоча б той факт, що реліквії та раритети, які він врятував від знищення, оцінюються майже так, як і весь золотовалютний запас України.

Читайте також: У Львові нагородили преміями найкращих музейників

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #виставка #БорисВозницький #Музей Шептицького
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...