• Головна
  • Що відвідати у Львові: ТОП-5 цікавих локацій у місті, - ФОТО
21:15, 27 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Що відвідати у Львові: ТОП-5 цікавих локацій у місті, - ФОТО

Кореспондентка 032.ua підготувала добірку місць, що варто відвідати у Львові. 

У Львові налічується безліч місць, які привертають увагу туристів та жителів міста. Серед них - площі, вулиці, будівлі, парки, визначні пам'ятки. Пропонуємо добірку локацій, які варто відвідати. 

Меморіал Небесної Сотні

Одна із визначних локацій у Львові - Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні. Простір урочисто відкрили влітку 2019 року. Він складається з площі зі стелою. Меморіал увіковічнює пам’ять Героїв, котрі віддали своє життя під час Революції Гідності. Там можна побачитипортрети загиблих Героїв, а також є три оглядові майданчики.

У місті також започаткували нову традицію - щотижня урочисто підіймати над Меморіалом Державний Прапор України. Це вирішили робити як знак національної єдності, честі та гідності.

Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, Фото: guesslinearchitects

Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні, Фото: guesslinearchitects

Проїзд Крива Липа

Проїзд Крива Липа (колишній пасаж Гаусмана) - одна із цікавих локацій у Львові. Провулок виконує розважальну і відпочинкову функцію. Символом є стара липа у центрі двору, навколо якої облаштували лавочку. Зазвичай там досить людей, багато людей відпочиває.  

Проїзд Крива Липа у Львові, Фото: love.marley.t

Проїзд Крива Липа у Львові, Фото: love.marley.t

Площа Митна у Львові 

Одна із визначних площ у місті - Митна. Вона приваблює своєю красою та унікальність, особливо після реконструкції. Із 2017 року тут є "сухий фонтан", нові вуличні меблі та насадження. Окрім того, у той період відремонтували вхід у підземний перехід. Кожної весни там можна побачити заквітчаний годинник. Цього року його засадили віолами (братчиками) двох кольорів.

Площа Митна у Львові, Фото: Роман Балук

Площа Митна у Львові, Фото: Роман Балук

Стрийський парк 

У Львові одним із найпопулярніших серед мешканців є Стрийський парк. Він приваблює низкою локацій. Серед них - озеро з лебедями, оранжерея, центральна алея, фонтани, також є дитяча залізниця. Його облаштували понад 140 років тому, однак він донині залишається одним із визначних у місті. Тут займаються спортом, виходять на прогулянку та просто відпочивають. 

Стрийський парк

Шевченківський гай 

Цікава локація у місті є у парку "Знесіння". На території розташований музей народної архітектури і побуту - "Шевченківський гай". Він є одним із найбільших музеїв просто неба у Європі. Налічується значна музейна колекція, можна побачити понад 100 пам’яток народної архітектури. Там проводять екскурсії, у різноманітні масові заходи на свята, реєструють шлюби. 

Шевченківський гай

Читайте також: Фотоательє, синагога та кінематограф: як у Львові пасаж Гаусмана став Кривою Липою, - ФОТО

Фото на головній: Real Lviv

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #цікаві_місця #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...