• Головна
  • Львівська мерія програла суд: забудовник відновить скандальне будівництво Під Голоском
18:35, 5 квітня 2021 р.

Львівська мерія програла суд: забудовник відновить скандальне будівництво Під Голоском

Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про скасування містобудівних умов та обмежень ТОВ «МС-МК 8». Компанія будує багатоповерхівку в районі Під Голоском.

Як повідомляють «Наші Гроші. Львів», йдеться про будівництво на вул. Малоголосківська, 12б. У вересні 2018 року компанія «МС-МК 8» отримала від ЛМР містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового будинку висотою 33,7 м. У червні 2020 року міська рада скасувала МУО через численні порушення під час будівництва. На той час забудовник збудував уже три поверхи.

Тоді заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач пояснював, що МУО видали на 60% забудови земельної ділянки, однак забудовник зайняв 90% території – замість підземного паркінгу він збудував наземний. Окрім того, частково будівництво ведуть у межах червоних ліній, де за генпланом мала б пролягати магістраль.

Забудовник оскаржив у суді рішення виконкому й торік у липні Львівський окружний адміністративний суд поновив компанії містобудівні умови та обмеження. 22 грудня Західний апеляційний господарський суд тимчасово відмовив ЛМР у позові про заборону ТОВ «МС-МК 8» продовжувати будівництво на вул. Малоголосківській, 12б. У лютому міська ДАБК оштрафувала забудовника на майже 150 тис. грн за збудований повноцінний поверх замість цокольного.

16 березня суддя Львівського окружного адміністративного суду Наталія Грень скасувала рішення виконкому ЛМР про анулювання містобудівних умов та обмежень ТОВ «МС-МК 8». Вона аргументувала рішення тим, що скасування містобудівних умов та обмежень є крайнім заходом та належить до повноважень інспекторів ДАБК.

Зазначимо, що на вул. Малоголосківській, 12б будують ЖК Deluxe-2 на 112 квартир. Станом на березень 2021 року, за даними сайту ЛУН, тут звели вже сім поверхів. Він буде розташований біля вже збудованого ЖК «Deluxe», що на вул. Малоголосківській, 12А.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, власником компанії «МС-МК 8» є Андрій Мазур. Упродовж 2016-2019 рр. він був директором компанії «МС Імперіал». Ця компанія збудувала ЖК «Хмельницький парк» на самовільно захопленій ділянці на вул. Богдана Хмельницького, 230а. У 2017 Львівська міськрада уклала з забудовником мирову угоду, згідно з якою будівництво узаконили, натомість міськрада отримала в ЖК 39 квартир.

Читайте також: скандальний "Ірокс" відновив незаконне будівництво на вулиці Тернопільській





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ЛМР #забудовник #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,80
EUR
42,67
42,77
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...