• Головна
  • В одному із сіл Львівщини п’ятирічне провалля
11:35, 20 квітня 2013 р.

В одному із сіл Львівщини п’ятирічне провалля

В одному із сіл Львівщини повінь знесла міст. Ось уже 5 років посеред села провалля.

Про це йдеться у сюжеті  знімальної групи 1 Національного каналу.

. Майже п'ять років Старий Кропивник, що на Львівщині, розділений на дві частини. Повінь знесла міст, а новий - досі не звели. Тимчасовим сполученням стала невеличка вузька дорога. Але взимку мало хто з водіїв ризикує їхати слизьким шляхом над річкою. Тож часто Старий Кропивник та інші села залишаються взагалі без транспортного сполучення.

Як стало відомо, ця дорога закінчується посеред села. На місці, де колись був міст, - провалля. Залізну конструкцію ще 2008-го  зруйнувала повінь. Відтоді селяни просять владу його відновити. За п'ять років сільській голова написав близько двох сотень звернень до районних і столичних чиновників. Спочатку частину грошей виділили. Потім - лише відписки.

« Протипаводковий об'єкт коштував біля 17 мільйонів. Три мільйони було використано на даний об'єкт на забурювання сваїв і виготовлення підпірної стінки - це облаштування цементом і арматурою. А решта поки що немає коштів - скільки не звертався до структур автомобільних доріг.» - каже  Ігор Гадзій, голова с. Старий Кропивник

Зі слів сільського голови, п'ять років дістатися від однієї частини села в іншу, та до сусідніх селищ можна ось цією невеликою - завширшки у два з половиною метри - дорогою.

« Вона не облаштована і з однієї сторони - обрив у ріку. Тож взимку водії побоюються їхати аварійною дорогою. Відтак до цих населених пунктів харчі завезти не можуть» - наголосив Ігор Гадзій.

Бідкаються і місцеві жителі.

« Ми живемо, як на відлюдному острові. Ніхто не появляється, ніхто тим не інтересується, чи є якесь сполучення із містом, селом. Ні хліба, ні доставки. Та ще літом більш-менш, а зимою!? То взагалі - катастрофа.» - зазначив у розмові житель села Данило Хайнацький

Крім того, після забивання паль річка Кропивчанка змінила русло. І тепер підмиває цвинтар та людські городи.

«Замість картоплі можна вирощувати рибу» - сумно жартує ще одна мешканка села  Свищ « Тамтого літа всьо пропало. Бульба зогнила, капуста, цибуля. Всьо! Вода стояла і не стікала.»  -каже пані Олена

В обласному управлінні доріг розводять руками - грошей немає. Адже таких зруйнованих щорічними паводками мостів в області кілька.

« В нас є таких ще сім об'єктів. На загальну суму 116 мільйонів. На жаль, кошти протягом цих років не виділяються.» - прокоментував  заступник начальника служби автодоріг області Віктор Шикула.

Тим часом про колишній міст у Старому Кропивнику уже нічого не нагадує. А щоб дорога остаточно не роз'їхалась, береги трохи укріпили камінням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...