• Головна
  • У Міжнародному фестивалі візьме участь львівська півметрова писанка-оберіг(ФОТО)
15:13, 19 квітня 2013 р.

У Міжнародному фестивалі візьме участь львівська півметрова писанка-оберіг(ФОТО)

Львівська мистецька писанка «Ангел-хоронитель писанкарства», яка задіяна у акції «Полювання на писанки» на ІІІ Фестивалі Писанок візьме участь у  Міжнародному фестивалі театрів ляльок. Про це повідомляють організатори.

  «Вже два тижні у Львові триває акція «Полювання на писанки». Для цього великоднього інтерактиву ми створили 50 півметрових писанок, які заховали у різноманітних закладах міста. Одна з робіт є дійсно особливою та не схожою на всі інші. Мова йде про лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства», яка своїми довгими руками, створює захист тим, хто віддає шану українській писанці. Автором цього унікального витвору є львівський митець Олена Городецька. Ми вирішили заховати цю писанку у Львівському обласному театрі ляльок», - розповів Андрій Сидор, директор Фестивалю Писанок у Львові.

            За його словами, дирекція театру, організовують 21-25 травня IX Міжнародний фестиваль театрів ляльок, де хочуть презентувати своїм відвідувачам лялькову писанку «Ангел-хоронитель писанкарства».

писанка Ангел-хоронитель псанкарства

писанка Ангел-хоронитель псанкарства

  «Раз у два роки у Львові відбувається Міжнародний фестиваль театрів ляльок, який відвідують численні гості з різних регіонів України та Європи. Цього року ми проведемо його вже в дев’яте… Гадаю, це чудова ідея показати усім відвідувачам нашого фестивалю, як у Львові вміють святкувати Великдень, які цікаві заходи та інтерактиви тривають в цей час, як всі мешканці, туристи та різні заклади долучається до створення великодньої атмосфери в місті», - зауважив Ярослав Синиця, директор Львівського академічного обласного театру ляльок, організатор IX Міжнародного фестивалю лялькових театрів.

Нагадаємо, акція «Полювання на писанки» триватиме до 4 травня. По завершенні акції всі півметрові, метрові та «Диво-писанка» об’єднаються у єдиний «Галереї мистецьких писанок» на площі Ринок під відкритим небом.

Також до 4 травня на сайті Аukro.ua.триватиме благодійний інтернет-аукціон мистецьких півметрових писанок. Вилучені кошти будуть скеровані на придбання обладнання для  киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,95
EUR
42,94
42,99
PLN
9,92
9,95
Оголошення
live comments feed...