• Головна
  • У Львові хірурги зробили надскладну операцію 13-річному хлопчику
18:03, 31 березня 2021 р.
Надійне джерело

У Львові хірурги зробили надскладну операцію 13-річному хлопчику

Львівські хірурги врятували 13-річного хлопця з ознаками обтураційної кишкової непрохідності. 

Як повідомили у пресслужбі лікарні "Охматдит", у 13-річного пацієнта усе почалося з банальних блювоти і температури, симптоми нагадували вірусну інфекцію. Його лікували від вірусної інфекції, хлопцеві стало краще, але наступного дня знову погіршало. У пацієнта з'явилася блювота та різкий біль у животі, що не характерні для інфекції. 

Згодом лікарі зробили рентген і побачили на знімку ознаки кишкової непрохідності. У хлопця були різко перероздуті петлі кишківника. Причиною защемлення кишки став дивертикул Меккеля - рудимент первинної кишки у зародка. У нормі він мав би спастися і атрофуватися, коли дитині перев’язали пуповину. Натомість у хлопчика він зберігся до 13 років.

Команда хірургів "Охматдит" прийняла рішення перейти на відкриту операцію - серединну лапаротомію. Інвагінат займав аж 40 см кишки. Уражений відрізок кишки довелося видаляти - усі 40 см мертвої кишки.

"У цього пацієнта дивертикул Меккеля був дуже довгий. У 13 років в ньому почався запальний процес. Під час перистальтики дивертикул втягнувся у тонку кишку. Коли тонка кишка втягується у тонку кишку, то дуже швидко наступає некроз, кишка просто гине. Коли тонка кишка затягується у товсту, це не так небезпечно", - пояснює хірург.

Під пильним оком реаніматологів хлопець впевнено одужував. Лікарям вдалося запустити кишківник, хлопець уже ходить, їсть і уже зовсім скоро повернеться до звичайного життя.

Читайте також: Як працюватимуть садочки із 1 квітня під час посилення карантинних обмежень у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня Охматдит Львів #операції у Охматдиті #новини Львів #новини Львова #новини 032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...