• Головна
  • Мітинг у Львові: як жителі вийшли на підтримку Сергія Стерненка, - ФОТО
12:05, 24 лютого 2021 р.
Надійне джерело

Мітинг у Львові: як жителі вийшли на підтримку Сергія Стерненка, - ФОТО

Мітинг у Львові на підтримку Сергія Стерненка провели на площі Ринок біля Ратуші.  

23 лютого Приморський суд Одеси виніс вердикт активісту Сергію Стерненку у справі про викрадення людини. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Рішення викликало обурення у багатьох жителів, тоді у різних містах розпочалися акції протесту. Небайдужі львів'яни також вийшли на підтримку активіста. 

Мітинг у Львові пройшов під гаслом: "Сьогодні його, а завтра - нас".  Жителі вийшли із низкою плакатів: "Як вам така промова держави", "Стерненку волю", "Викраду людину за 300 гривень", "Не тих саджають". 

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, під час акції перший заступник  мера Андрій Москаленко зазначив, що має відбутися судова реформа, адже на місці Стерненка згодом може бути будь-хто. Йдеться не лише про його права, а і про права кожного. 

Львівська облрада ухвалила звернення щодо обвинувального вироку у справі активіста. Вони вважають його несправедливим і необґрунтованим. Вимагають забезпечити об'єктивний та неупереджений розгляд справи апеляційною інстанцією, а також напрацювання впровадження судової реформи в Україні. 

Зазначимо, Сергій Стерненко – це одеський громадський активіст, учасник Революціїї Гідності. Його обвинувачують у викрадені колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році. Тоді Щербича викрали, вимагаючи від нього відмовитися від ще неотриманого депутатського мандату. Він написав заяву проти Стерненка, якого арештували, однак декілька днів Апеляційний суд випустив його під заставу. Розслідування тривало до нині.  Активіст свою вину не визнав та вважає справу політично вмотивованою.

Додамо, кореспондентка 032.ua публікувала відео із місця події. Як відбувалася акція протесту переглянути можна за посиланням

Фото: пресслужби Львівської міськради

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Стерненко #мітинг_у_Львові #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...