• Головна
  • Якими будуть перші вакцини на Львівщині та коли їх доставлять: подробиці
13:21, 16 лютого 2021 р.
1
Надійне джерело

Якими будуть перші вакцини на Львівщині та коли їх доставлять: подробиці

Перші вакцини, які прибудуть на Львівщину, постачатиме компанія AstraZeneca.

На Львівщині змінили план вакцинації: замість очікуваної вакцини Pfizer, першими у область доставлять вакцини виробника AstraZeneca. Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

Через те, що 15 лютого в Україну не прибула очікувана вакцина Pfizer, на Львівщині змінили план COVID-вакцинації. Інша вакцина від компанії AstraZeneca, яка прибуде першою, не потребує особливих температурних вимог.

"Є зміна по поставці, відповідно і зміна виробника вакцини. На даний момент йде мова про вакцину виробника AstraZeneca, яка потребує температурного режиму зберігання після розморозки від +2 до +8 градусів. Її необхідно використати протягом 5 днів після розмороження. Орієнтовна дата поставки - кінець цього тижня", - зазначила Ірина Шурпяк.

За її словами, наразі у Львові основною точкою вакцинації буде 2-а міська поліклініка, а в області - Стрийська центральна районна лікарня. Раніше на Львівщині планували для цих цілей 14 локацій (серед них 10 - у Львові, 4 - у області), однак поки що залучать лише другу поліклініку у Львові та лікарню в Стрию, решта будуть у резерві.

Як зазначила Ірина Шурпяк, розширений список вакцинації на першому етапі складав понад 6700 осіб. Однак, якщо надійде менша кількість доз вакцин, щеплення проведуть близько 3600 особам.

Додамо, як інформує ЛОДА з посиланням на керівницю Львівського обласного лабораторного центру, епідеміологиню Наталію Іванченко, згідно з дорожньою картою, затвердженою наказом МОЗ, вакцинація в Україні, в тому числі на Львівщині, відбуватиметься у 5 етапів: у першому вакцинуватимуть медичних працівників безпосередньо "ковідних" стаціонарів, мешканців будинків для людей похилого віку та військовослужбовців на передовій, у п’ятому - все населення, яке виявить бажання вакцинуватись.

Як відомо, в Україні вакцинацію від коронавірусу планували розпочати у лютому: першу партію мають отримати у середині місяця. Вона буде безкоштовною та добровільною. Детальніше про 5 етапів COVID-вакцинації можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: У Львові жінці видалили 30-кілограмову пухлину, - ФОТО

Фото на головній: Детектор медіа

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Львівщина #коронавірус #COVID-19
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
oleg334
16 лютого 2021 р., 14:01
Рекомендую вам веб студію Advance web-studio.co.ua
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,95
EUR
42,85
43,00
PLN
9,84
9,90
Оголошення
live comments feed...