• Головна
  • На Львівщині візьмуться інспектувати пансіонати для літніх людей
16:50, 29 січня 2021 р.
Надійне джерело

На Львівщині візьмуться інспектувати пансіонати для літніх людей

На Львівщині найближчим часом візьмуться перевіряти діяльність пансіонатів для літніх людей. 

Після пожежі у харківському пансіонаті для літніх людей, де загинуло 15 людей, на Львівщині візьмуться перевіряти законність роботи таких будинків, а також умови перебування там стареньких. Про це у коментарі журналістці 032.ua повідомив в. о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Віктор Степанюк. 

За його словами, до кінця сьогоднішнього дня усі 73 територіальні громади у Львівській області мають подати інформацію про функціонування на їхній території таких закладів. 

“Крім голови територіальної громади ніхто краще не знає, що в нього відбувається на території: хто і як працює, які послуги надає, хто платить податки, а хто працює “по-чорному”, - зазначив Віктор Степанюк. 

Далі у департаменті соцзахисту зведуть інформацію від тергромад і спільно з правоохоронними органами вживатимуть заходів щодо перевірки законності діяльності цих пансіонатів. До цієї роботи залучать працівників ДСНС, а також Держпраці.

“Ми чекаємо інформацію від усіх 73 громад в області і далі розділятимемо ці заклади на ті, які працюють “по-білому”, до них будуть застосовувати заходи інформаційного характеру (стосуватимуться дотримання техніки безпеки, включення у реєстр надавачів соцпослуг), а також “у тіні”, де, очевидно, йтиме мова про інші заходи впливу”, - резюмував в. о. директора департаменту соціального захисту населення.

Довідково. Пожежа у будинку, який був переобладнаний під пансіонат для літніх людей, сталася у Харкові 21 січня. Внаслідок займання загинуло 15 осіб, ще 11 осіб постраждало. Загалом у будівлі знаходилось 33 людини. Пожежа отримала статус надзвичайної події державного рівня.

Читайте також: Львівщина серед лідерів за якістю медицини в Україні, - заступниця міністра охорони здоров'я

Фото на головній: з вільних джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #літні люди #пансіонати #пенсіонери #соціальний захист
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...