• Головна
  • У Львові буде показ фільму “Шахта №8” та зустріч з героєм Юрою Сікановим
18:10, 8 квітня 2013 р.

У Львові буде показ фільму “Шахта №8” та зустріч з героєм Юрою Сікановим

21 квітня у Львівському Палаці мистецтв відбудеться показ документального фільму «Шахта №8» та зустріч з героєм Юрою Сікановим.

Документальний фільм естонської кінорежисери Маріанни Каат розповідає про унікальну родину, що живе в містечку Сніжне Донецької області. Онук колись заможного директора Хіммашу п'ятнадцатирічний Юра Сіканов, щоб прогодувати не тільки сестер, але й матір з вітчимом, видобує в нелегальній шахті-"копанці" вугілля.

« Це історія про виживання дітей в умовах повної байдужості дорослого світу.Фільм демонструється російською мовою з англйськими субтитрами.» -кажуть організатори

За словами Після перегляду фільму відбудеться зустріч з головним героєм фільму.

 Історія фільму

У березні минулого року фільм естонської режисерки мав бути показаний у конкурсній програмі 9-го міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Але студія «Інтерфільм», що мала на той час ексклюзивні права на комерційний показ цього фільму в Україні, з невідомих причин заборонила оргкомітету фестивалю демонструвати фільм. Тоді Маріанна Каат за власним рішенням показала фільм про 15-річного хлопчика Юру з м. Сніжного Донецької області, який разом з двома сестричками пішов від батьків-алкоголіків і вимушений був працювати в нелегальних і смертельно небезпечних шахтах-копанках.

Фільм «Шахта №8» досі подорожує світом – його показують на багатьох міжнародних фестивалях, у нього вже більше 20 нагород, його купують і показують телеканали різних країн. Маріанна Каат передала права на некомерційний показ фільму в Україні оргкомітету нашого фестивалю, і його змогли побачити десятки тисяч глядачів у 21-х областях – в рамках Мандрівного Docudays UA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...