• Головна
  • «Пташина писанка» розкаже про пернатих міста і поєднає нові знання із традиціями писанкарства
10:12, 8 квітня 2013 р.

«Пташина писанка» розкаже про пернатих міста і поєднає нові знання із традиціями писанкарства

Наймолодші львів’яни розписуватимуть писанки і вивчатимуть львівських птахів у Природознавчому музеї перед Великодніми святами.

 Державний природознавчий музей НАН України запрошує маленьких львів’ян від 3 до 12 років на пізнавально-екологічну акцію  «Пташина писанка» . Учасники акції та їхні батьки навчаться розрізняти найпоширеніших львівських птахів за їхнім зовнішнім виглядом, забарвленням яєць та пташиним співом.

Цей захід допоможе найменшим мешканцям міста довідатися більше про пернатих міста і поєднати нові знання із традиціями писанкарства. Квітень в нашій уяві пов’язаний з приходом весни та поверненням птахів із вирію. Поряд з нами у місті живе понад 100 видів різних птахів, але ми так мало про них знаємо. Найбільше християнське свято, Великдень, не обходиться без пташиних яєць – писанок, крашанок, крапанок.

«Діти потраплять у казку, зможуть відчути себе добрими героями, які допомагатимуть птахам. Внаслідок чар яйця птахів втратили своє забарвлення, і тепер різні птахи не можуть розшукати свої кладки. Працівники музею та волонтери допоможуть дітям розфарбувати яйця у кольори, що відповідають різним видам птахів. Діти отримають сувеніри на згадку про добру справу та разом з батьками дізнаються багато цікавого про життя птахів – будівництво гнізд, відкладання яєць і піклування про пташенят, а також про те, що роблять птахи, які вирішили жити без гнізд. Діти стануть не лише маленькими чарівниками, а й маленькими екологами», - розповідає Наталія Дзюбенко, головний зберігач фондів Музею.

Пізнавально-екологічна акція для дітей «Пташина писанка» – це перший крок природознавчого музею у екологічній освіті найменших мешканців міста. Акція проводиться у рамках проекту «Динамічний музей» фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Відкриття музею для відвідувачів у 2015 році стане результатом співпраці Природознавчого музею і фонду Ріната Ахметова.

Захід відбудеться 27 та 28 квітня з 12.00 до 18.00 году подвір’ї музею за адресою: вул. Театральна, 18.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...