• Головна
  • Суд скасував містобудівні умови на вже збудований ЖК на Замарстинівській
14:19, 27 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Суд скасував містобудівні умови на вже збудований ЖК на Замарстинівській

17 грудня Восьмий апеляційний адміністративний суд скасував рішення суду попередньої інстанції та містобудівні умови та обмеження для ТОВ «Колібрі» на будівництво другої черги житлового комплексу на вулиці Замарстинівській, 162-164 – Міртова, 7. Проте будинок вже збудовано і першу чергу здали в експлуатацію ще наприкінці 2017 року.

Про це повідомив ресурс "Наші гроші. Львів". Після будівництва першої черги, компанія отримали дозволи на ще одну 10-поверхівку. Місцеві мешканці виступили проти, але виконком все одно затвердив МУО. Уже на етапі будівництва питання виникли у інспекторів Державної архітектурно-будівельної інспекції, які 2018 року виявили ряд порушень та скасували ТОВ «Колібрі»  містобудівні умови та обмеження.

Процес будівництва, Скрін з сайту ЛУН

Процес будівництва, Скрін з сайту ЛУН

Виявилось, що для нового будівництва заплановано ліквідувати прибудинкові майданчики та стоянки, що є порушенням Державних будівельних норм. Крім того, була невідповідність у питаннях висотності та щільності: 35 м висоти замість 33,2 і щільність 55% замість 28% для 9 поверхів. Незважаючи на скасування містобудівних умов, згідно з відомостями сайту нерухомості ЛУН, забудовник не припиняв будівництво.

А вже у липні 2019 року компанія подала позов про скасування рішення ДАБІ, бо потрібно було завершувати будівництво й здавати його в експлуатаію. У вересні того ж року суддя Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич став на сторону забудовника і скасував рішення обласної інспекції. На думку суду, щільність забудови встановлюється для кварталу або мікрорайону, а відхилення у висоті на 5% – цілком допустимо. При цьому, забудовник мав облаштувати майданчик на території поблизу замість знесеного.

Нову скаргу проти ТОВ «Колібрі» подав мешканець першої черги житлового комплексу. Він заявив, що будівництво ще одного 10-ти поверхового будинку поруч порушує його права на користування інфраструктурою та прибудинковою територією. Суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Світлана Шевчук погодилась з цими аргументами та зазначила, що інтерес забудовника не може переважати над суспільним, і скасувала попереднє рішення, фактично, повторно скасувала містобудівні умови та обмеження.

Довідково: ТОВ «Колібрі» зареєстроване у Львові на вул. Замарстинівській, 162. Його власниками є Володимир Сендега та Владислав Мотильов. Фірма й раніше фігурувала в судових позовах, наприклад, Департамент економічної політики стягував з фірми пайові внески на створення і розвиток інженерно-транспортної інфраструктури. Пайові внески фірма повинна платити за будівництво на вищезгаданій території. За договором, компанія мала сплатити майже 447 тис. грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #забудова #Замарстинівська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...