• Головна
  • Ужгородські депутати не порозумілись з Львівською залізницею
09:54, 4 квітня 2013 р.

Ужгородські депутати не порозумілись з Львівською залізницею

Львівська залізниця прикро здивована позицією Ужгородської міської ради, яка з одного боку виявляє інтерес до прийняття Ужгородської дитячої залізниці на свій баланс, а з іншого – не гарантує, що у майбутньому не віддасть її під приватизацію.

Так, 29 березня депутати на сесії вирішили прийняти у комунальну власність територіальної громади міста об’єктів Ужгородської дитячої залізниці для подальшого використання за цільовим призначенням. Однак, місцеві ЗМІ зазначають, що насправді питання майбутнього існування дитячої залізниці відкрите, оскільки депутати планують лише згодом вирішити, приватизувати її чи ні. Такий поворот у цій справі є незрозумілим для Львівської залізниці, оскільки він прямо перечить чинному законодавству.

Враховуючи норми ст. 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності»: «Також передаються безоплатно за умови  взяття органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність такі об’єкти: навчальні заклади, заклади культури (крім кінотеатрів), фізичної культури та спорту, охорони здоров’я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек), соціального забезпечення, дитячі оздоровчі табори, у тому числі ті, будівництво яких не завершено».

Львівська залізниця листом від 21.02.2013 № НЗ-1 0/360 зверталася до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова з проханням внести зміни до пункту 1 рішення Ужгородської міської ради від 16.07.2009 № 1183 про надання згоди на прийняття в комунальну власність територіальної громади міста об’єктів Ужгородської дитячої залізниці відповідно до ст. 7 Закону України, якими забезпечити надання гарантій міською радою щодо використання об’єктів передачі Ужгородської дитячої залізниці за цільовим призначенням та без права відчуження в приватну власність.

Сесією Ужгородської міськради від 29.03.2013, всупереч вимогам ст. 7 Закону України, прийнято рішення про використання об’єктів Ужгородської дитячої залізниці за цільовим призначенням, однак не гарантовано не відчужувати об’єкти передачі в приватну власність.

Таким чином залізниця ще раз наголошує, що не заперечує щодо передачі об’єктів Ужгородської дитячої залізниці в комунальну власність за умови надання згоди на вчинення таких дій органом, який здійснює управління майном – Міністерством інфраструктури України, яка може бути надана при дотриманні чинного законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...