• Головна
  • Вистава під «фанеру» ще й на російській мові глибоко вразила львів’ян(ФОТО)
17:11, 1 квітня 2013 р.

Вистава під «фанеру» ще й на російській мові глибоко вразила львів’ян(ФОТО)

У Львові напередодні Великодніх свят усі вистави, як правило, мають у сюжеті щось пов’язане зі святами. Не стала винятком і вистава Брестського Народного молодіжного експериментального театру-студії «Дзеркало» Брестського будинку культури залізничників. Але позитивних вражень вона не викликала.

Власне, вистава була за мотивами казки «Золоте курча». Мова йшла про золоте яйце, і це начебто містило Великодній сюжет.

Білоруси 005

Білоруси 005

 Фото: Андрій Рой

Зі слів очевидців, у своєму виступі керівник театру вибачився, що подальше спілкування буде на російській мові.

«На моє голосне запитання із залу, а чому не білоруською? Він вертячись як вуж, сказав, що й сама вистава буде російською…  Натомість нахваляв своє місто Брест «і особєнно, славную брєстскую крєпость» -каже обурений глядач Андрій Рой.

  Як стало відомо, візит театру «Дзеркало» відбувається в рамках проекту «Разом ближче. Три культури, одна Європа – співпраця публічних інституцій культури, неурядових організацій та аніматорів» (Програма транскордонного співробітництва «Польща - Білорусь - Україна 2007-2013», співфінансована з коштів Європейського інституту сусідства та партнерства).

«А при чім тут Росія і російська мова? Мабуть варто б повідомити спонсора, як і на що тратяться його гроші.» - каже один із глядачів

Білоруси 063

Білоруси 063

 Фото: Андрій Рой

Зі слів очевидців, вистава заповідалась як «Музична вистава для великих і малих».

«Але особисто я не міг розрізнити той діапазон – для дорослих вона було нудною (про що і свідчив відтік глядачів). Діти – навряд чи розуміли все вірно. Мама  лисиця, що постійно роз’їзджала з “гостями на мерседесі, також викликала підозру  і навряд чи це було зрозуміло дітям» - наголошують глядачі.

Як розповіли глядачі, зовсім прикро було, що йшла вистава під повну «фанеру», і хоча головних артистів було аж троє, все ж їх голос не співпадав з фонограмою, вони плутали слова та і звучала «фанера» якось неприродно і неприємно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...