• Головна
  • Що зараз відомо про COVID-19, його симптоми та способи зараження: роз'яснення медика
11:08, 9 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Що зараз відомо про COVID-19, його симптоми та способи зараження: роз'яснення медика

У березні 2020 року в Україні підтвердили COVID-19 у першого пацієнта, за кілька тижнів інфіковані з'явилися і у Львові. Медикам довелося шукали шляхи лікування невідомої досі хвороби та вивчати її у ході лікування. Керівниця Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко розповіла про те, що відомо станом на нині про коронавірусну хворобу.

Найчастіше COVID-19 передається повітряно-крапельним шляхом

При чханні, кашлі або розмові найчастіше передається коронавірусна хвороба. Раніше вважали, що він передається через поверхні або рукостисткання, то зараз є розуміння, що він передається повітряно-крапельним шляхом. І якщо відстань між двома людьми менша за 1,5 метра, є великий ризик захворіти.

Інкубаційний період триває від 5 до 7 днів

Проміжок між моментом зараження та першими симптомами хвороби становить 5 - 7 днів. Це так званий прихований період хвороби, коли людина несвідомо може заразити й інших. Тривалість цього періоду залежить від імунітету людини, кількості бактерій та вірусів, що потрапили у організм. За 2 дні до появи клінічних симптомів, людина вже є носієм вірусу. Саме для того, щоб несвідомо не заразити інших людей, рекомендують носити маску та дотримуватися профілактичних заходів.

Коронавірус вражає не лише легені

Найбільше від COVID-19 страждають легені, але вражає також і інші органи та системи. Саме тому хронічні захворювання збільшують ризик померти від цієї хвороби та впливають на важкість її перебігу. Проте захворіти й померти може й людина без хронічних захворювань.

Як себе вберегти?

Лікарі всього світу досі шукають дієву вакцину та ліки для боротьби з небезпечним вірусом. У ході того, як з'являється нова інформація, змінюються і поради медиків. Наразі усім рекомендують дотримуватися базових правил для профілактики хвороби - дотримуватися соціальної дистанції, носити маски, часто мити руки тощо.

Читайте також: Кількість хворих на COVID-19 на Львівщині: дані станом на 9 грудня

Фото на головній: РБК

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #COVID-19 #Львів #львівські новини #новини Львівщини #коронавірусна хвороба #профілактика #поради медиків
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Усі матеріали, що стосуються поширення коронавірусу у Львові, Україні та світі, останні новини від державної влади та міста, корисна інформація для українців, поради від лікарів, актуальна інформація про роботу закладів громадського харчування, торгових центрів тощо.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...