13:45, 1 квітня 2013 р.
Твердий борщ, рідкий хліб та желейні вареники - меню львівської молекулярної кухні
Львів уже звик до незвичайних ресторанних концепцій. Відтак, власникам нових закладів доводиться проявляти неабияку фантазію, щоб його ресторан помітили. Нещодавно у яльвові запрацював ресторан «У темряві», а згідно інформації сайту kava.lviv.ua цього тижня відома група ресторанів у Львові відкриває заклад, якого ще немає на ресторанній мапі міста.
Новий заклад розташований в самому серці міста – у приміщенні колишньої їдальні Ратуші. Його головна «фішка» - не розваги і атракції, а саме кухня. І не просто кухня, а молекулярна кухня.
За словами одного зі співвласників закладу, закладу такого рівня наразі в Україні ще немає. Розрахований він передовсім на туристів, які приїжджають з Європи, знаються на кухні, готові за неї платити, а також можуть оцінити її якість.
Кухня в ресторані – українська. В меню – твердий борщ, рідкий хліб, желейні вареники та інші традиційні українські страви, що пройшли молекулярну обробку на спеціальному обладнанні.
Як стало відомо, шеф-кухар ресторану – випускник хімічного факультету ЛНУ ім. І.Франка, який пройшов кількамісячне стажування у знаменитому лондонському ресторані Хестона Блюменталя The Fat Duck. Сам Хестон Блюменталь також запрошений на відкриття, проте чи зможе відвідати Львів наразі невідомо.
Довідка
Молекулярна кухня - новий напрям у гастрономії, створений на межі кулінарії та хімії. У його основі твердження про те, що між різними продуктами є особливі молекулярні зв'язки. Їх сполучення може подарувати нам зовсім несподівані смакові поєднання. Для приготування страв молекулярної кухні кулінари застосовують сучасні технології, а також рідкий азот, вакуум, високі температури, агар-агар та багато інших елементів з хімічної лабораторії. Піддаючи продукти особливій обробці, поєднуючи непоєднуване, намагаючись розділити продукти на молекули й придумати їх нове поєднання, кухарі пропонують вам здійснити захоплюючу подорож у світ нових смакових відчуттів.
У багатьох ресторанах вам подадуть незвичайні навіть за зовнішнім виглядом страви. Найчастіше знайомі нам продукти будуть створені у вигляді піни, льоду або желе. Змінюється структура, змінюється смак, змінюється ставлення до їжі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Останні новини
Оголошення
10:50, 25 листопада
11:24, 2 грудня
17:13, 21 листопада
19:26, 21 листопада
12:02, Вчора
live comments feed...
Коментарі