• Головна
  • У Брюховичах на території військового містечка суд заборонив будувати житло
17:03, 8 грудня 2020 р.

У Брюховичах на території військового містечка суд заборонив будувати житло

24 листопада Господарський суд Львівської області визнав недійсним договір про будівництво житлового комплексу в Брюховичах, який мали будувати на території військового містечка №210. Розгляд справи тривав з 2017 року.

Як повідомив ресурс "Наші гроші. Львів", чотири роки тому договір на будівництво підписав Володимир Винарський, тимчасово виконуючий обов`язки начальника Західного управління капітального будівництва Міноборони, із товариством "Леді".

Житло мали будувати на землі площею приблизно 16,6 га в Брюховичах на вулицях Прилуцькій, 14 та Кліматичній, яка належала Львівському гарнізону і саме це був їхній внесок у будівництво. А компанія "Леді" мала фінансувати саме будівництво та погасила заборгованість управління із виплати зарплати – 75 тис. грн.

Район вул. Прилуцька, 14 в Брюховичах, Фото: "Наші гроші. Львів"

Район вул. Прилуцька, 14 в Брюховичах, Фото: "Наші гроші. Львів"

Втім, ділянка мала цільове призначення для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил України, тож прокуратура виявила порушення. Винарському також не доручали підписувати договори на будівництво житла. Суд погодився із прокуратурою і визнав його недійсним з моменту укладення.

Це не єдина ділянка військових, яку таким чином передали під забудову. Загалом 26 та 30 листопада 2016 року договори про будівництво житлових комплексів на землях оборони за небюджетні кошти уклали з ТОВ «Безпека-Комплект», ТОВ «Енерджі Плюс», ТОВ «Рест Клуб», ПП «Газдиня», ТОВ «Біля Політехніки», ТОВ «Культура Інформації» та ТОВ «Леді». Це ділянки у Львові на вул. Стрийській (військове містечко № 209-1) площею 8,9 га, Княгині Ольги, 1-5 площею 6,22 га, Личаківській, 105 площею 1,3 га, Городоцька, 222 площею 11,15 га, згадана ділянка у Брюховичах, а також в Ужгороді на вул. Гагаріна, 28 площею 15,55 га і в Мукачево на вул. Зріні, 153 площею 28,27 га.

По будівництву житлового комплексу на території військового містечка по вулиці Княгині Ольги, 1-5 у Львові 2019 року проводило розслідування ДБР. За даними слідства, при укладенні договору із забудовником про користування земельною ділянкою на території військового містечка посадовці Західного управління капітального будівництва Міноборони вийшли за межі своїх повноважень. Тоді договір також підписував Володимир Винарський.

Читайте також: Якою буде церемоніальна будівля на Янівському цвинтарі, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Брюховичі #бізнес #забудова #військове містечко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...