• Головна
  • Які основні критерії для введення жорсткого карантину в Україні: у МОЗ назвали умови
12:26, 27 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Які основні критерії для введення жорсткого карантину в Україні: у МОЗ назвали умови

27 листопада під час традиційного онлайн-брифінгу Міністерства охорони здоров'я міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, за яких передумов можливе введення жорсткого карантину. 

Як повідомляє кореспондентка 032.ua, Максим Степанов зазначив, що серед головних показників для введення каратинних обмежень є навантаження на медичну систему. Це означає, що має бути впевненість, якщо буде відповідна кількість хворих, незалежно від того, де мешкає людина, їй нададуть медичну допомогу. При цьому, важливий критерій  - це епідемічна ситуація

"Станом 27 листопада 55 886 ліжок в Україні виділено для лікування хворих на коронавірус, зайнято - 27 887 ліжок. Ситуація напружена, бо майже 50% зайнято ліжок, але повністю контрольована. Медична система справляється. Це є основним показником, який впливає на введення локдауну", - пояснив Максим Степанов. 

Міністр зазначає, що повний локдаун – це найефективніший спосіб зменшити захворюваності на коронавірус. Однак, варто зважати і щодо наслідків запровадження жорсткого карантину на економіку країни, тому постційно зміцнюють можливості медичної системи. 

Довідково. Коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження.

Нагадаємо, раніше кореспондентка 032.ua дізналася у директора Львівської інфекційної лікарні Сергія Федоренка, чому зросла кількість важких хворих на COVID-19 та яка зараз ситуація із захворюваністю у Львові та області.

Читайте також: Що варто знати людині, яка вже перехворіла на COVID-19: поради львівських медиків

Фото на головній: 12kanal.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #каратин #локдаун #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...