• Головна
  • Стало відомо, чи будуть зачиняти легендарну книгарню на проспекті Шевченка у Львові: подробиці
12:22, 26 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Стало відомо, чи будуть зачиняти легендарну книгарню на проспекті Шевченка у Львові: подробиці

25 листопада у інтернеті поширилися чутки, що з 1 січня 2021 року свої двері зачиняє легендарна книгарня Товариства ім. Шевченка, що розташована на проспекті Шевченка, 8. Однак заступник мера Андрій Москаленко, спростував цю інформацію.

Книгарня на проспекті Шевченка у Львові

Про закриття відомої книгарні наукового товариства на своїй сторінці у фейсбук розповів львів'янин Юрій Михальчишин. За його словами, вона припинить своє існування з 1 січні 2021 року. У допису політичний діяч закликав місцевих мешканців підтримати книгарню та придбати там цікаву книгу. 

Натомість заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко у дописі на фейсбук зауважив, що спілкувався з директором товариства, який повідомив, що книгарня працюватиме і надалі. Інформація про закриття стосується іншого книжкового магазину, що розташований поруч. 

Зі слів посадовця, власник приміщення приватизував його ще у 90-х роках. Зараз він хоче створити там інший бізнес. Андрій Москаленко зазначив, що буде вести з ним переговори для того, щоб зберегти там книгарню. 

Зберегти магазин книги на проспекті Шевченка хоче і депутатка Львівської міської ради 7-го скликання Юлія Хомчин. На своїй сторінці у фейсбук вона розповіла, що місто може запропонувати власникам книгарні щось з комунальних приміщень на умовах комерційної оренди, але з розумінням сфери цього бізнесу. Також можуть розробити план співпраці на базі міських медіатек чи мистецьких центрів. 

Довідково. Наукове товариство імені Тараса Шевченка - це рушійна сила формування та розвитку української науки кінця ХІХ — першої половини XX ст. Воно було створене 1873 року у Львові за кошти меценатів Наддніпрянщини. Найбільший його розквіт був у часи головування Михайла Грушевського. 

У 1892 році отримало назвуНаукове товариство ім. Т. Шевченка та перетворилося на своєрідну академію наук. Головним пріоритетом стала проблема українознавства. 

Читайте також: Де можна найдешевше пройти ПЛР-тест у Львові, - ЦІНИ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#НТШ ім. Шевченка у Львові #закриття книгарні у Львові #чи закривають книгарню на пр. Шевченка #новини Львів #новини Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,30
39,40
EUR
42,80
42,90
PLN
9,85
9,90
Оголошення
live comments feed...