• Головна
  • Андрій Москаленко озвучив нові деталі щодо кам’яниці Стеткевичів на Замарстинівській у Львові
11:29, 20 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Андрій Москаленко озвучив нові деталі щодо кам’яниці Стеткевичів на Замарстинівській у Львові

20 листопада на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко оприлюднив нову інформацію щодо ситуації з кам’яницею Стеткевичів на вулиці Замарстинівській, 213.

Як передає 032.ua, йдеться про скасування статусу пам’ятки архітектури для цієї будівлі за рішенням суду. Вілла мала цей статус із 1993 року. За словами Андрія Москаленка, за останні кілька тижні роботи над цим питанням, з’явилася нова інформація: питання скасування статусу пам’ятки для цього будинку виносили торік на розгляд консультативної ради при Львівській ОДА, яка висловилася позитивно. Перелік імен осіб, які голосували за це рішення, обіцяють оприлюднити згодом.

Кам'яниця Стеткевичів на Замарстинівській, 213 у Львові

Водночас у Львівській міськраді заявили, що не підтримують рішення суду, яке прийняли з порушенням процедури і відповідно воно не має чинності. У Львові збираються звернутися до Львівської ОДА та Мінкульту з інформацією щодо збереження статусу кам’яниці на вулиці Замарстинівській, 213 і занесення інформації про це до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. ЛКП “Міський центр інформаційних технологій” також має зберегти незмінним запис про цю віллу як пам’ятку культурної спадщини.

На засіданні виконкому також виступив львів’янин Василь Гаврилишин, який першим заявив про скасування статусу пам’ятки у будинку на вулиці Замарстинівській, 213. Він створив електронну петицію щодо збереження пам’ятки, яка уже назбирала 500 підписів мешканців Львова.

Читайте також: Нові сенси відомої трагедії: у Львові Перший театр показав “Ромео і Джульєтту”, - РЕЦЕНЗІЯ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #вілла Стеткевичів #Замарстинівська 213 #виконком #Москаленко #суд #ЛОДА #Мінкульт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,81
42,81
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...