• Головна
  • Шевченківський район: 17 найцікавіших проєктів Громадського бюджету 2020 у Львові
19:07, 30 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Шевченківський район: 17 найцікавіших проєктів Громадського бюджету 2020 у Львові

Із 1 по 15 листопада у Львові відбудеться уже традиційне голосування за проєкти Громадського бюджету 2020. Львів’яни зможуть обрати кілька проєктів для реалізації у своєму чи інших районах міста. Журналістка 032.ua підготувала добірку найцікавіших пропозицій від мешканців Львова для Шевченківського району.

Сквер на Рясному (вул. Шевченка, 394)

Сквер на Шевченка, 394

Олег Чупило наголошує, що ділянка біля вулиці Шевченка, 394 у Львові тривалий час занедбана, і у проєкті №91 пропонує створити у цьому місці якісний і комфортний простір для мешканців. У планах - встановлення освітлення, смітників, лавок, доріжок з бруківки, озеленення території. Ціна питання - 599 тис. грн.

Навчально-науковий комплекс європейського зразка для майбутніх лікарів на базі лікарні ШМД

Візуалізація навчального центру у лікарні ШМД

Клінічна лікарня ШМД Львова є клінічною базою Львівського медичного університету. Авторка проєкту №93 Соломія Глуховська підкреслює, що майбутнім медикам потрібен сучасний науково-навчальний трансформаційний комплекс, який можна облаштувати на базі лікарні по вул. Миколайчука, 9 у Львові. Пропонується використовувати наявний актовий зал та перетворити його на мобільний простір з перегородками, який можна буде використовувати як лекторій, для проведення зустрічей, тренінгів, симуляційних навчань. Ціна питання - 2,99 млн грн.

Міні-мережева сонячна електростанція ліцею №38

Ліцей №38

Ліцей №38, що на вул. Порічковій, 4А у Львові, планує перейти на відновлювальну енергетику. Василь Середа з проєктом №201 пропонує облаштувати у навчальному закладі міні-мережеву сонячну електростанцію на 20кВт. Це дозволить використовувати енергію за “зеленим” тарифом і навіть підзаробити на відновлювальній енергетиці. Ціна питання - 388 тис. грн.

Потічок у Рясному-2

Потічок у Рясне-2

Юрій Добуш зазначає, що у мікрорайоні Рясне-2 є кілька водойм, які перебувають у занедбаному стані. Проєктом №109 хочуть відновити потічок на вул. Величковського, біля будинку 18 та стадіону. Це місце може стати простором для дозвілля місцевих мешканців. Ціна питання - 596 тис. грн.

ХотАртКлас

ХотАртКлас

Проєкт №236 від Дарії Могінської передбачає створення сучасної відкритої майстерні для юних художників на базі Палацу Хоткевича (вул. Кушевича,1) у Львові. Тут уже є простір галереї, приміщення з косметичним ремонтом, але для початку активностей бракує технічного обладнання. Кошти від проєкту планують скерувати на чистку кабінету, підключення світла, встановлення професійних художніх шаф, мольбертів, стільців для дітей. Ціна питання - 599 тис. грн.

Створення інтерактивного простору для дітей з хірургічними вадами

Інтерактивний простір для дітей у лікарні на Орлика, Фото: lviv.pb.org.ua

Інтерактивний простір для дітей у лікарні на Орлика, Фото: lviv.pb.org.ua

Олена Бовтач з проєктом №3 пропонує облаштувати на базі Міської дитячої клінічної лікарні Львова (вул. Пилипа Орлика, 4) інтерактивний простір для маленьких пацієнтів. Для цього зроблять ремонт другого хірургічного відділення та покращать умови перебування дітей, які тут лікуються: ігрові зони для дітей різного віку стануть більш безпечними для здоров’я. Ціна питання - 2,2 млн грн.

Скейт-парк на Рясне-2

Скейт-парк у Рясному

Між будинком 26 на вулиці Величковського та школою №100 у Львові хочуть облаштувати скейт-парк. Завдяки реалізації проєкту №81 приведуть до ладу територію та вирішать питання дитячого дозвілля. Ціна - 598 тис. грн.

Обладнання для діагностики ЛОР-органів у дітей

У дитячу лікарню на вул. Пилипа Орлика, 4 у Львові просять купити сучасне обладнання для огляду носоглотки та ротової порожнини у дітей. Реалізація проєкту №60 дозволить вчасно діагностувати й вилікувати багато дитячих отоларингологічних захворювань. Йдеться про придбання діодного лазера, оглядового мікроскопа та гнучкого ендоскопа. Ціна питання - 590 тис. грн. 

Сквер на Під Голоском (перша черга)

Сквер на Під Голоском, Фото: lviv.pb.org.ua

Сквер на Під Голоском, Фото: lviv.pb.org.ua

Христина Лишак, Володимир Беньо і Роман Ковалишин пропонують створити сквер на Під Голоском. Проєкт №106 передбачає реалізацію першої черги робіт. Загалом, тут планують облаштувати пішохідні доріжки, освітлення, дитячий і спортивний майданчики, зони для барбекю та катання на скейті, галявину для активного відпочинку тощо. Ціна питання - 597 тис. грн.

Фонтан на Мазепи

Фонтан на Мазепи

Юрій Тер-Арутюнян зареєстрував проєкт №256, яким пропонує створити сучасний громадський простір з фонтаном для мешканців вулиць Мазепи, Хвильового, Тичини, Інструментальної, Лінкольна і прилеглих. У радянські часи в цьому місці діяв фонтан, а зараз він багато років простоює. Територію хочуть облагородити та зробити комфортною для усіх і естетично привабливою. Ціна питання - 599 тис. грн.

Спортивне Рясне. Стадіон для міжрайонних змагань з футболу та баскетболу СЗШ №92

Стадіон в Рясному, біля школи 92

На вулиці Шевченка, 390 пропонують облаштувати стадіон для учнів школи №92 та місцевих мешканців. Для цього потрібно реконструювати майданчики для футболу та баскетболу, де у перспективі можна буде влаштовувати змагання, за проєктом №28. Ціна питання - 3 млн грн.

Кришталева перлина Голоска і рай для черепах (облагородження озера Стосика)

Озеро Стосика на Замарстинівській

Проєкт №23 від Христини Лишак передбачає низку робіт для покращення благоустрою навколо озера Стосика (вул. Замарстинівська, 255) у Львові. На першому етапі робіт укріплять береги, які перебувають у аварійному стані, та очистять дно озера. У подальшому візьмуться за облагородження русла річки неподалік та парку. Ціна питання - 2,94 млн грн.

Система нейроонкологічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта

Допомога онкохворим дітям

Наталія Ліпська зареєструвала проєкт №235, який передбачає створення на базі Міської дитячої клінічної лікарні Львова на вул. Орлика, 4 системи нейроонкологічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта. Щороку понад 30 дітей у Львові потребують операцій і їхні родини змушені їхати за кордон на дороговартісне лікування (до 100 тис. євро). Щоб діти могли отримати допомогу вдома, пропонують облаштувати всі умови на базі львівської лікарні. Ціна питання - 2,99 млн грн.

Відпочинкові зони у “Парку 700-річчя Львова”

Парк 700-річчя

“Парк 700-річчя Львова”, що на пр. Чорновола, 93 потрохи оживає. Авторка проєкту №193 Наталія Фінканін пропонує облаштувати тут зони проведення дозвілля: для перегляду кіно просто неба, мотузковий парк, спортивний майданчик, майданчик для дітей з інвалідністю та простір для вигулу собак. Ціна питання - 1,2 млн грн.

Алея (парк) видатних українців

Алея видатних українців

Святослав Товстига зареєстрував проєкт №209, який передбачає створення алеї видатних українців на вулиці Лінкольна у Львові. Вздовж алеї, що вестиме до вулиці Липинського, у силуетах можна буде побачити Квітку Цісик, Ігора Сікорського, Стіва Возняка та інших видатних постатей. Передбачається також облаштування розважальної, спортивної та відпочинкової зон. Ціна питання - 3 млн грн.

"Вуличний кінотеатр на Миколайчука"

Кінотеатр на Миколайчука

Проєктом №264 пропонують створити кінотеатр просто неба на вулиці Миколайчука, 22 у Львові. Таким чином львів’янам зможуть влаштовувати кінопокази ьа проводити мистецькі заходи. Ціна питання - 599 тис. грн.

"Світло-музичний фонтан на Топольній"

Фонтан на Топольній

Біля лікарні швидкої медичної допомоги на Миколайчука, 9 у Львові хочуть облаштувати музично-світловий фонтан і рекреаційну зону. Проєкт №268  дозволить не лише прикрасити територію, але й убезпечити її, оскільки водойма виконуватиме функцію резервуара з водою на випадок пожежі у медзакладі. Ціна питання - 3 млн грн.

Більше проєктів Громадського бюджету 2020 можна знайти ТУТ. Раніше сайт 032.ua розповідав, як проголосувати за проєкт Бюджету участі різними способами.

Читайте також: Сихівський район: 10 найцікавіших проєктів Громадського бюджету 2020 у Львові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #Громадський бюджет 2020 #проєкти #Шевченківський район #голосування #інфраструктура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...