• Головна
  • А. Садовий на Форумі галицької кухні: «Моє завдання – щоб до Львова приїжджало якомога більше гостей і створювались нові робочі місця»
13:47, 13 березня 2013 р.

А. Садовий на Форумі галицької кухні: «Моє завдання – щоб до Львова приїжджало якомога більше гостей і створювались нові робочі місця»

У Львові розпочався І Міжнародний форум «Галицька кухня: славні традиції, велике майбутнє!». У Франковому університеті триває наукова конференція, яка об’єднала навколо феномену галицької кухні істориків, культурологів та популяризаторів. Учасників та почесних гостей Форуму привітав міський голова Львова Андрій Садовий.  

«Ми у Львові маємо феномен, який називається «галицька кухня», що поєднує багато складників. І я би хотів, щоб ми зафіксували, що це є наше, галицьке. А столицею Галичини, безперечно, є місто Львів. Сюди з’їхалися ресторатори, люди, які професійно займаються кухнею. Будуть не тільки наукові дебати, а й різні практичні тренінги. Тому мені приємно, що це відбувається у Львові.

ai_gal_kuhnia

 Це є унікальна конференція. Такої у Львові ще не було, але, думаю, відбудеться ще друга, третя і наступні. Під час Форуму будуть різноманітні дегустації, тематичні розмови, дебати. У процесі можна буде багато побачити, відчути і посмакувати», - говорить Андрій Садовий, міський голова Львова.

Наукова конференція є першою частиною програми Форуму. Як зазначають в університеті, її завдання – розпочати академічний дискурс на тему феномену галицької кухні у руслі культурології, історії та філософії.

«Вже є прекрасне видання часопису «Ї», яке називається «Філософія галицької кухні». Це наукова праця, яка розказує про цей феномен. На Форумі є польські ресторатори, приїхали і з Росії, є вірмени. Є дуже багато цікавих людей, які розуміють специфіку галицької кухні.

У наш час людям бракує живого спілкування, а коли вони разом п’ють каву чи обідають, - це гарна традиція. Спілкування, жива розмова, добрий вплив один на одного. Це все забезпечує галицька кухня.

Моє завдання як міського голови – це максимальне сприяння, щоб до Львова приїжджало якомога більше гостей, щоб вони смакували нашу кухню, щоб тут створювались нові робочі місця», - зазначає Андрій Садовий. 

Нагадаємо, за перебігом усіх подій Форуму можна спостерігати в «онлайн» режимі на сайті: www.gcc.in.ua.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...