• Головна
  • На Львівщині розпочали будувати обхід траси Східниця - Пісочна
14:22, 26 серпня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині розпочали будувати обхід траси Східниця - Пісочна

Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

26 серпня на Львівщині розпочали будівництво обходу автомобільної дороги Т-14-02 Східниця – Пісочна. Підрядником виступає ТОВ "Автомагістраль-Південь". Загальна вартість проєкту становить 224 млн грн.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, планують збудувати ділянку дороги, протяжністю 4 кілометри. Цього року на будівництво скерували 120 млн грн з державного бюджету. Загалом роботи на автодорозі триватимуть до кінця 2021 року. Станом на нині, на цій території проводять земляні й підготовчі роботи.

Нова магістраль дозволить організувати транзитний рух транспорту в об'їзд Трускавця. Таким чином сподіваються убезпечити місцеві дороги від руйнування, а водії зможуть оминути ділянки, де утворилися карстові провалля.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року між Дрогобичем і Трускавцем стався землетрус, після якого неподалік Стебника обвалилась карстова порода. Підземні порожнини утворилися на цій території ще у період СРСР, коли там видобували калійні солі. Науковці неодноразово попереджали про небезпеку обвалу, а Держекоінспекція виносила приписи "Полімінералу". У 2018 році, через кілька місяців після обвалу, уряд виділив 20,5 мільйонів гривень для перенесення з вказаної ділянки магістрального водогону. У березні 2020 року біля Стебника утворилося ще одне провалля.

Читайте також: Із 1 вересня у Львові побільшає автобусів на дорогах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #Львівщина #Східниця #Пісочна #Трускавець #автодорога #магістраль #будівництво #траса
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,06
40,15
EUR
43,05
43,13
PLN
9,90
9,93
Оголошення
live comments feed...