• Головна
  • У Львові розробляють перший у світі додаток з українською класичною музикою
16:12, 13 серпня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові розробляють перший у світі додаток з українською класичною музикою

У Львові розробляють перший у світі додаток з українською класичною  музикою

Музична агенція Collegium Management та Львівський органний зал розробляють перший у світі додаток з українською класичною музикою. Створюють програму для смартфонів за підтримки Українського культурного фонду.

Як розповіли 032.ua представники Органного залу, метою створення додатку є зібрати найцікавіші зразки української класики і зробити їх доступними для слухачів в Україні та за її межами. Користувач зможе слухати настроєві плейлисти, обирати музику певного стилю, жанру, композитора або ж дізнатись про них більше.

"Мобільний додаток Ukrainian Live Classic (UL Classic скорочено для мобільних магазинів) — це проєкт про музику без кордонів, продовження промоції української музики в рамках масштабного проекту Ukrainian Live, який було започатковано у березні 2019 року та відзначено європейською асоціацією фестивалів. Проєкт робить акцент на комплексному підході до презентації української класичної музики", - зауважують розробники.

Особливу увагу творці додатку приділяють структурі, щоб якомога повніше представити кожну епоху. Окрім аудіозаписів, користувач матиме змогу дивитись відео з роздільною здатністю 1080p Full HD, транслювати його на свій Smart TV чи інший медіапристрій. Для зручності буде доступний режим switch-to-audio, який дає змогу миттєво перемикатись з відео на аудіо та продовжувати займатись своїми справами. Також можна зберігати та прослуховувати записи у додатку в режимі офлайн.

UL Classic буде доступним українською і англійською мовами та не міститиме реклами. Паралельно із додатком працюватиме і медіаплатформа ukrainianlive.org. Додаток буде первісним місцем прослуховування, а сайт стане мініенциклопедією. Додаток буде доступний для безкоштовного завантаження в Apple Store та Google Play Market.

Публічна презентація проекту запланована на 15 жовтня у Львові, та у Києві за тиждень до того. Під час презентації у Львові вперше виконають симфонію №1 першої української професійної композиторки Стефанії Туркевич (20-30-ті роки ХХ століття).

Читайте також: “Імпровізація - це завжди про відчуття часу і простору”: чого очікувати від Фестивалю миттєвого мистецтва у Львові, - ІНТЕРВ’Ю, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #музика #українська класика #мобільний додаток
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...