• Головна
  • Екскурсія інноваційним музеєм історії міста в постатях “Львів Стародавній”, - ФОТО, ВІДЕО
17:08, 30 липня 2020 р.
Надійне джерело

Екскурсія інноваційним музеєм історії міста в постатях “Львів Стародавній”, - ФОТО, ВІДЕО

Князь Лев і княгиня Констанція, фото 032.ua

Князь Лев і княгиня Констанція, фото 032.ua

30 липня у центрі Львова урочисто відкрили новий музей. “Львів Стародавній” - це перший в Україні інноваційний інтерактивний музей історії міста. Розташований він на вулиці Краківській, 21, у підземеллі церкви Преображення Господнього.

Як передає 032.ua, відвідувачі можуть побачити 39 реалістичних фігур видатних постатей історії міста: Короля Данила Галицького і його сина Лева Даниловича, Івана Підкову, Богдана Хмельницького, Йоана Георга Пінзеля та багатьох інших. При створенні фігур використовували технологію кібершкіри, завдяки чому історичні постаті майже “живі”.

Це уже другий з 8 музеїв, які відкривають під егідою “Становлення української нації”. Перший такий музей відкрили у Києві. Екскурсія музеєм триває орієнтовно 1 годину, але засновники музею переконують: щоб ознайомитися з усією представленою інформацією та експонатами більш детально, потрібно від 4 до 8 годин. Основна мета закладу - виховати патріотичну українську молодь та спонукати громадян пишатися тим, що вони - українці.

"Ми хочемо підняти імідж України, для того щоб іноземці, які до нас приїжджають, бачили, наскільки ми круті і класні, що українська нація - старовинна нація, що ми будували й захищали свою державу, виховали багатьох людей, які зробили багато для світової культури. Ми також показуємо Львів як місто багатонаціональне, де співіснували різні релігії", - зауважила заступниця директора з наукової роботи музею “Львів Стародавній” Тараніна Богдана.

Серед цікавинок музею - ґаджети, які допомагають дізнатися більше про історичну постать чи події, 11 діорам у форматі 5D. Таку технологію застосовують у музеї вперше в історії України. Відвідувачі зможуть таким чином не лише побачити гарне зображення, почути тематичні звуки, але й відчути епоху на запах. Окрім цього, туристам пропонують медіагіди на 9 мовах світу, через які з відвідувачами "розмовляють" фігури. А чотири постаті починають "спілкуватися" просто коли до них підходять.

Над створенням музею працювало понад 40 науковців, близько 20 наукових інститутів, 51 наукова організація та 68 музеїв із 7 країн світу, а також велика команда українських скульпторів, художників, гримерів, пастижерів та психологів. Засновниками проєкту є: БФ “Воскресіння” УГКЦ, Валерій Галан та Юрій Бірюченко. Останній є меценатом і відомим громадським діячем, засновником БФ “Духовна освіта”. Фонд підтримує культурні та освітні проєкти, зокрема проєкт створення інноваційних музеїв в Україні під назвою “Становлення української нації”.

Музей працює щодня з 9:00 до 22:00. Вартість квитків коливається від 130 до 475 гривень. Доступні екскурсії й медіагіди, квести й тематичні екскурсії. Є знижки пенсіонерам, учасникам бойових дій, музейним працівникам, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю І і ІІ групи, дітям-сиротам та історикам. Безкоштовно - діти до 6 років, почесні громадяни Львова й священники.

Читайте також: Експозиції трьох музеїв у Львові стануть доступними жестовою мовою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #культура #мистецтво #музей #історія #Львів Стародавній #музей у постатях
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...