• Головна
  • У 17-річного хлопця львівські лікарі діагностували правець
16:36, 17 липня 2020 р.
Надійне джерело

У 17-річного хлопця львівські лікарі діагностували правець

Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

16 липня до Львівської обласної дитячої лікарні "Охмадит" госпіталізували 17-річного хлопця. Лікарі у нього діагностували правець. Це перший випадок відповідного інфекційного захворювання на Львівщині у 2020 році.

Про це розповів у коментарі кореспондентці 032.ua дитячий ортопед-травматолог Володимир Ришковський, що лікує хворого. За його словами, хлопець поступив у лікарню у стані середньої важкості. Він скаржився на клонічні судоми у районі стегна, яке пошкодив. У дитини була колота рана, отримав її зачепившись за іржавий цвях, коли перебував у Карпатах на вихідних. При цьому, також відчував напруження у ділянках литки та мав утруднене ковтання у ділянці горла. Зі слів батьків, дитина мала щеплення. 

Пацієнта оглянули лікарі та вирішили госпіталізувати у реанімацію, тому що правець швидко розвивався. Провели екстрену профілактику - велли протиправцевий імуноглобулін. Після цього прогресування захворювання зупинилося та стан дитини стабілізувався. Відтак, його перевели назад у травматологічне відділення. Наразі він перебуває під наглядом лікарів. 

Довідково. Правець - гостре інфекційне захворювання. Воно переноситься через пошкоджену шкіру, коли потрапляє у кров. Проявляється періодичними генералізованими клонічними судомами. Лікування потрібно розпочинати вчасно, адже якщо цього не зробити можлива смерть пацієнта. Захиститися від захворювання можна лише завдяки плановим щепленням. Від людини до людини правець не передається, якщо не було кровного контакту. 

Зазначимо, 7 липня на Львівщині вперше за 2020 рік зафіксували випадок захворювання на малярію. Госпіталізували чоловіка, який приїхав з однієї з країн Африки. 

Читайте також: Де у Львові можна зробити ПЛР-тест на коронавірус та скільки це коштує

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #лікарня #правець #хворий #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...