• Головна
  • У Львові госпіталізували 46-річного чоловіка із малярією
11:01, 8 липня 2020 р.
Надійне джерело

У Львові госпіталізували 46-річного чоловіка із малярією

Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

7 липня на Львівщині вперше за 2020 рік зафіксували випадок захворювання на малярію. Госпіталізували чоловіка, який приїхав з однієї з країн Африки. 

Про це повідомила у коментарі кореспондентці 032.ua епідеміологиня Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко. 46-річний чоловік нещодавно повернувся із африканської країни Уганда. Він скаржився на підвищену температуру температуру тіла. Лікарі діагностували у нього малярію. Чоловіка госпіталізували в обласну інфекційну клінічну лікарню. 

За її словами, станом на ранок 8 липня чоловік перебуває у стані середньої важкості. Йому надають необхідну допомогу. Скільки триватиме лікування невідомо, це індивідуально. 

Як повідомили у Центрі громадського здоров'я МОЗ, симптоми малярії зазвичай з’являються через 10-15 днів після укусу інфікованого комара. Серед них – лихоманка, головний біль, сильне потовиділення, слабкість. Якщо під час подорожі чи впродовж 1-3 років після повернення із країни, де відбувається передача малярії, у вас з’явилися симптоми грипу чи підвищилась температура, варто звернулися до лікаря. На сьогодні не існує вакцини проти малярії, однак це захворювання піддається профілактиці та лікуванню.

Нагадаємо, в Україні за добу 7 липня зафіксували 807 нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільшу кількість зареєтрованих випадків захворювання підтвердили у Львівській області - у 117 осіб. 

Читайте також:  У Львівській області послабили карантинні обмеження із 7 липня: коли можуть відкрити садочки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #малярія #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,68
39,78
EUR
42,60
42,70
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...