• Головна
  • «Ми не дозволимо геноциду львів'ян»: підприємці виступили проти закриття ресторанів і спортзалів
08:16, 4 липня 2020 р.
Надійне джерело

«Ми не дозволимо геноциду львів'ян»: підприємці виступили проти закриття ресторанів і спортзалів

Фото умовне, з відкритого доступу

Фото умовне, з відкритого доступу

3 липня голова Львівської ОДА Максим Козицький звернувся із листом до міської влади з вимогою скликати позачергове засідання Львівської міської комісії ТЕБ і НС та заборонити у Львові діяльність закладів громадського харчування, фітнес-центрів та спортзалів. Підприємці Львова виступили проти такої ініціативи. Наголосили, що перше після впровадження карантину заклади відчинили лише 24 червня, при цьому діють жорсткі обмеження з обслуговування не більше 10 відвідувачів за раз та санітарні вимоги.

Як повідомили представники громадського руху «За збереження малого і середнього бізнесу», підприємці, які відкрили свої заклади лише тиждень тому, вимушені були рішенням влади додатково витратити кошти на тести для перевірки свого персоналу на COVID-19 та підготовку закладів до роботи в умовах карантину. Це близько 25 - 50 тисяч гривень з одного закладу. Відтак, у влади питають: якщо їм знову потрібно закритися, то хто відшкодує збитки.

Зважаючи на це підприємці заявили, що виступають категорично проти закриття ресторанів, спортивних закладів та будь-якого малого і середнього бізнесу у той час, як весь час працює великий бізнес. Вимагають від держави компенсації за завдані збитки у зв'язку із закриттям чи обмеженням роботи бізнесу. "Ми готові надати безкоштовно юристів-консультантів. Разом подамо звернення до влади з вимогою компенсувати збитки за державний рахунок", - наголосили представники громадського руху.

Окрім цього, вимагають надати повну й об'єктивну статистику щодо захворюваності та смертності від коронавірусу, а також порівняльну статистику з іншими захворюваннями та смертями. "Чому при середньому прирості захворюваності по Львівщині у 200 осіб на день було послаблено карантин і відкрито ресторани та фітнес-центри, а при прирості у 100 осіб на день, Ви знову хочете закрити малий і середній бізнес!? Ми піддаємо сумніву дані, якими Ви керуєтеся при прийнятті рішень щодо протидії COVID – 19", - підкреслили активісти.

У разі чергової заборони роботи ресторанів і спортзалів, у Львові погрожують проводити безстрокову акцію протесту. "Право на працю Ви позбавите, тому залишиться лише право на мітинг - «Ми не дозволимо геноциду львів'ян!»", - резюмували підприємці.

Читайте також: Керівництво Львівської ОДА вимагає в Садового закрити кафе і спортзали

За матеріалами громадського руху «За збереження малого і середнього бізнесу»

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #COVID-19 #підприємці #бізнес
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...