• Головна
  • Львівська область одна з найбільш недотестованих на COVID-19, - аналітики
14:13, 3 липня 2020 р.
Надійне джерело

Львівська область одна з найбільш недотестованих на COVID-19, - аналітики

Фото умовне, автор Роман Балук

Фото умовне, автор Роман Балук

В Україні триває карантин у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби. Лабораторні центри по всіх областях проводять тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментним аналізом (ІФА). Аналітики переконують, що станом на 1 липня одразу сім областей по Україні є недотестованими на коронавірус.

Як підрахували аналітики системи YouControl та за даними Національного центру громадського здоров'я, найбільш недотестованими є Волинська, Рівненська, Львівська та Харківська області. "Поглянувши на нову вкладку “Темпи росту” на Карті медичного забезпечення від YouControl, можна помітити, що станом на 1 липня з'явилося 474 нових випадки по Україні. І за останню добу на 227 випадки менше, ніж за попередню. Графіки із згладженими показниками темпів, що показують середнє значення за тиждень, демонструють, що темпи зараження падають починаючи з 26 червня. Тим не менш, за добу відбувся приріст захворівших у восьми областях (від 1 до 75 осіб)", - зауважили експерти.

Окрім цього, звітність показує, що за 1 липня захворіло 18 лікарів, що на 36 осіб менше, ніж за попередній день. Важкохворих пацієнтів переводять на ліжка інтенсивної терапії. Наразі ними зайнято 2297 місць та за добу їх кількість зменшилась на 68. 

"Для розуміння, чи статистика захворюваності відповідає дійсності, потрібно враховувати, чи достатня кількість людей проходить тестування. Якщо частка позитивних тестів складає понад 10%, це означає, що населення недотестоване. А значить, захворюваність по факту може бути вищою за офіційні показники", - пояснили аналітики.

Відтак, команда YouControl звернулась у Міністерство охорони здоров'я з проханням відкрити дані, котрі подають лабораторні центри. Завдяки цьому на Карті медичного забезпечення у розділі “Захворюваність” з'явився відповідний розділ (“Тестування”). Окрім Києва, де частка позитивних тестів склала 11,28%, недотестованими виявилися також Волинська (29,33%), Рівненська (14,48%), Львівська (13,71%), Харківська (13,69%), Чернівецька (10,85%), Сумська (10,64%) та Івано-Франківська (10,59%) області.

Експерти відзначають, що причин “недотестованості” може бути декілька: або в області мало самих препаратів для тестування, або низька пропускна здатність лабораторій, або ж ситуація по захворюваності критична. Для порівняння, європейські спеціалісти орієнтуються на число позитивних результатів у розрахунку на 100 тис. населення. Коли таких осіб не більше 20, то можливий перегляд відкриття кордонів. 

Читайте також: У Львові фінансово підтримають медпрацівників, які захворіли на COVID-19

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #коронавірус #COVID-19
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...