• Головна
  • Основні кошти на інфраструктурні проекти спрямовані не на Львівщину
09:54, 28 лютого 2013 р.

Основні кошти на інфраструктурні проекти спрямовані не на Львівщину

Народний депутат з фракції ВО «Свобода» Андрій Іллєнко називає схвалену урядом Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки «фікцією, віртуальним проектом, на реалізацію якого держава не має коштів». А Захід України  взагалі обділений фінансуванням.

Про це він заявив, відвідавши вчора розширене засідання уряду, повідомиляє УНІАН «Враховуючи, який у нас слабкий бюджет і наскільки великий дефіцит, понад 300 мільярдів гривень, передбачених на реалізацію Програми, виглядають як мінімум фантастично. Проект Державної програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки – це звичайна фікція, винятково віртуальний проект», - наголосив А.Іллєнко.

На його переконання, «обтічні міркування про залучення коштів під держгарантії та нові кредити в кращому разі завершаться нічим. У гіршому – уряд і Президент заженуть нашу країну в іще більшу економічну кризу та ще глибшу боргову яму».

Крім того, сказав депутат від «Свободи», Держпрограма має виключно регіональне спрямування. Так, у багатьох її пунктах передбачено спрямування коштів на інфраструктурні проекти у Донецькій області та в південно-східних регіонах Україні, у той час як на Центр та Захід майже нічого не передбачено, зазначив він.

«На жаль, я не отримав можливості запитати очільників держави, чим спричинена така однобокість програми», – додав А.Іллєнко.

За його словами, попри те, що на засіданні було присутнє все керівництво держави включно з Президентом, керівником Верховної Ради, усіма міністрами та головами ОДА, жодного обговорення чи критичної дискусії з приводу цього коштовного проекту не відбулося.

 «Натомість відбувалося нудне читання з аркуша про висмоктані з пальця речі, що не стосуються реальних проблем суспільства. Це створення ілюзії роботи і типове для них «пакращєння». Засідання виглядало жалюгідно, адже імітація роботи, яку продемонстрували керманичі держави – це лише неефективна витрата часу», – зазначив А.Іллєнко.

Нардепи від опозиції, присутні на засіданні, спробували втрутитися в хід засідання, але голова уряду категорично відмовився надавати слово депутатам. На знак протесту проти відсутності конструктивного обговорення проекту держпрограми опозиціонери залишили Кабмін, зазначили у «Свободі».

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...