• Головна
  • Львівська обласна рада не отримувала від уряду проект угоди з «Шевроном» і не готова його погоджувати, - Колодій
15:58, 26 лютого 2013 р.

Львівська обласна рада не отримувала від уряду проект угоди з «Шевроном» і не готова його погоджувати, - Колодій

Кабмін не знайшов порозуміння з Львівщиною, хоча міністр екології та природних ресурсів гучно заявив про порозуміння щодо слянцевої угоди.

 Львівська обласна рада не отримувала проект Угоди про розподіл продукції між урядом та компанією "Шеврон" і тому про якесь порозуміння щодо погодження цієї угоди не йдеться. Про це заявляє голова Львівської обласної ради Петро Колодій, коментуючи висловлювання міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова про те, що начебто "Кабмін знайшов порозуміння з Львівською та Івано-Франківською обласними радами щодо угоди про розподіл продукції з "Шеврон" в рамках розробки Олеської площі".

            "Прикро, але міністр екології та природних ресурсів подав недостовірну інформацію, - зазначає Петро Колодій. - До Львівської обласної ради проект угоди не надійшов, депутати його не бачили і не знають, про що там йдеться, зокрема, не відомо, чим обернуться сланцеві угоди для місцевих громад, на території яких "Шеврон" планує розробку родовищ. Про якесь "порозуміння" взагалі не йдеться, адже обласна рада не отримала ні від уряду, ні від "Шеврону" інформації, яку вимагала, зокрема про ризики видобутку сланцевого газу, про склад суміші, яку використовують в технології гідророзриву, про те, наскільки загрожує видобуток якості та запасам питної води, та про гарантії безпеки для довкілля і людей.  

            Як повідомив Петро Колодій, позиція Львівської обласної ради залишається незмінною. «Передусім ми вимагаємо висновків щодо екологічних ризиків видобування на підставі серйозних досліджень, які мають також пройти експертизу українських науковців, громади мають отримати гарантії стосовно виконання інвестиційних зобов’язань компанією та ліквідації можливих екологічних загроз, обласна рада як орган місцевого самоврядування має детально вивчити текст Угоди про розподіл продукції, донести цю інформацію до громад та після погодження з громадами ухвалювати рішення» -зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,67
42,72
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...