• Головна
  • Смерть кожної дитини - це трагедія, - Зуб
08:50, 22 лютого 2013 р.

Смерть кожної дитини - це трагедія, - Зуб

Торік у місті Львові померла 81 дитина – 52 у віці від нуля до року, 29 у віці від 1 до 18.  Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

«Щодо показника загальної дитячої смертності – 81 дитина померла.

Показник малюкової смертності -  це діти від нуля до року, по Львову складає 6,3. Це добрий показник. Він нижчий, ніж в попередні роки, нижчий, ніж в середньому по області чи по Україні. Якщо подивитися на абсолютні цифри, то незважаючи на те, що в нас значно більше дітей народилося, ми спостерігаємо поступове зменшення смертності серед дітей до року – в нас таких дітей у 2012 році померло 52. Показник в цілому непоганий, але, звісно, кожне життя кожної дитини - це трагедія.

Причинами смерті є, як правило, вроджені вади розвитку або недоношеність. Діти, які народились вагою 500 грам  в 22 тижні вагітності, їх дуже важко рахувати, такі діти, як правило, помирають, вони рідко виживають.

В проміжку між роком і 18-ма – померло 29 дітей. З цих 29-ти 16  померло від травм. З них 7 - це падіння з висоти, 4 дитини  загинуло в автокатастрофі, було одне вбивство, одне утоплення, один суїцид, одна смерть від травми на майданчику. Тобто 16 випадків точно можна було уникнути. На це повинно впливати суспільство, громадяни, батьки, сторонні  люди, бо немає чужих дітей. Всі діти наші і ми повинні за всіма ними доглядати», - наголосив  начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...