• Головна
  • 6 помилок, на які варто звернути увагу при переході на правильне харчування: поради фітнес-тренерки
09:15, 19 травня 2020 р.
Надійне джерело

6 помилок, на які варто звернути увагу при переході на правильне харчування: поради фітнес-тренерки

6 помилок, на які варто звернути увагу при переході на правильне харчування: поради фітнес-тренерки

Харчування - це надзвичайно важливий процес для повноцінної роботи організму. Але від того, з яких продуктів складається ваш раціон залежать не тільки обриси тіла, а й стан вашого здоров’я. Нещодавно, серед жителів 195 країн світу провели опитування щодо харчових звичок. Це дослідження показало, що неповноцінне харчування є причиною 20% смертей.

Журналістка 032.ua поспілкувалася з фітнес-тренеркою Владиславою Колесник, яка розповіла про основні помилки, котрі не варто робити при переході на правильне харчування.

Варто зазначити, що правильне харчування та дієта - це речі зовсім різні. Насправді, правильне харчування - це повне виключення з раціону всіх шкідливих за складом продуктів харчування, не зважаючи на їх калорійність. Правильне харчування - це спосіб життя.

Серед основних помилок, які люди роблять при переході на правильне харчування є:

Переїдання

Як розповіла фітнес-тренерка, переїдання може бути основною причиною збільшення вашої ваги під час правильного харчування.

“Якщо ваш раціон тепер складається із “правильних” продуктів - це не означає, що їх можна їсти постійно в необмеженій кількості. Оскільки навіть найкорисніші продукти (горіхи, сухофрукти та інші) мають надзвичайно високу калорійність, тому ними не слід зловживати”, - розповіла Владислава.

Підрахунок калорій

Постійний підрахунок калорій і справді може привести до зниження ваги, але водночас знизити відсоток корисних продуктів у вашому раціоні. Фітнес-тренерка Владислава Колесник наголошує, що це не найкомфортніший для організму варіант схуднення.

“Мабуть, підрахунок калорій - одна з найпоширеніших помилок при правильному харчуванні. Позаяк це далеко не найкомфортніший варіант схуднення (хоча його вважають найдієвішим), який в майбутньому може призвести до втрати інтересу до їжі. Також зациклившись на калоріях, ми часто забуваємо про користь їжі, а це є основою правильного харчування (пх)”, - додає вона.

Кількість випитої води

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розрахувала, що людині щоденно необхідно пити 30 мл води на один кілограм ваги. До прикладу, при вазі 70 кг слід випивати десь 2 літри води на день.

Фітнес-тренерка Владислава розповіла, що вода є основою правильного харчування. При нестачі води в організмі ви можете відчувати голод, який насправді може бути звичайною спрагою. Ігнорування добової норми води може призвести до переїдання та збільшення ваги тіла.

Харчові обмеження ( не їсти після 18:00)

“Не можна знущатися зі свого організму і голодувати, якщо він потребує їжі. Завжди є корисні продукти, якими ми можемо перекусити перед сном. Це продукти з високим вмістом білка (яйце варене, курятина, риба) чи клітковини (зелень та свіжі овочі). Вуглеводи не потрібні, бо це енергія, яку під час сну організм не в змозі переробити”, - наголошує тренерка.

Відсутність фізичних навантажень

Постійні фізичні навантаження та правильне харчування у комплексі сприятимуть хорошому результату. Ваші м’язи завжди будуть у тонусі, а шкіра стане еластичною та гладкою.

“Будь-яке спортивне тренування чи проста прогулянка ввечері - додатковий плюс при схудненні, адже саме фізичними навантаженням ми прискорюємо свій метаболізм. Як відомо, людина втрачає калорії не тільки під час тренування, а й після нього. До того ж, заняття спортом значно покращує якість тіла, м’язів і шкіри”, - рекомендує Владислава.

Зациклення на їжі

Надмірна увага до вашого харчування, як показує практика, веде до "зривів". Постійні заборони та обмеження можуть у подальшому призвести до переїдань або анорексії. Звичайно, обидва випадки ніякого відношення до здорового тіла та організму не мають.

Фітнес-тренерка Владислава  Колесник розповідає, що день потрібно планувати так, щоб не думати постійно про їжу. Вона має бути максимально простою у приготуванні, адже чим більше ви “мудруєте” над стравою, тим більше шансів у вас з’їсти зайвого.

Тренерка рекомендує переходити на правильне харчування усією сім’єю, адже тоді буде легше уникнути "зривів". Також бажано, щоб ви розпланували ваш раціон на день заздалегідь. У випадку, якщо ви не приготували здорове харчування, але сильний голод з'явився, тримайте у запасі пх-смаколики (сухофрукти, горішки, протеїнові батончики та інше).

Читайте також: Солодощі без цукру: 5 корисних рецептів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#правильне харчування #помилки #пх #Львів #тренування #фітнес-тренерка
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,76
39,84
EUR
42,75
42,88
PLN
9,80
9,86
Оголошення
live comments feed...