• Головна
  • Львів'янин пропонує ввести податок на водіїв, які їздять в автомобілі самі
12:03, 12 травня 2020 р.
Надійне джерело

Львів'янин пропонує ввести податок на водіїв, які їздять в автомобілі самі

Фото: @ev25

Фото: @ev25

Днями львів'янин Віталій Остапенко створив електронну петицію до місцевої влади, у якій пропонує ввести місцевий податок за нераціональне використання громадського простору.

Як пояснив автор петиції, Львів не розрахований на існуюче транспортне навантаження. Як наслідок - жахливий стан повітря у центрі міста, закоркованість, недостатньо місць для паркування. Причиною усіх проблем чоловік вважає водіїв автомобілів, які зазвичай їздять в автомобілі самі й займають від 6 квадратних метрів площі, тоді як пасажири громадського транспорту - не більше 0,5 квадратного метра.

Аби не було дискомфорту громаді, Віталій Остапенко пропонує у Львові ввести податок на водіїв, які перебувають самі у авто. Розмір податку - 150 грн на добу або 3000 грн на місяць. "Людина, яка здатна палити літри бензину у корках, створюючи проблеми львів'янам, зможе заплатити аналогічну суму до місцевого бюджету", - заявив автор петиції. 

При цьому, з позиції автора, від податку слід звільнити спецавтомобілі, таксі, легкові автомобілі з 4 місцями або менше та з встановленими дитячими сидіннями, а також автомобілі доставки. Чоловік додав, що  аналогічна система працює у деяких містах США, де водії запрошують попутників, допомагаючи місту вирішувати транспортну проблему.

Станом на 12 травня петицію підписало 30 людей. Усього необхідно зібрати 500 підписів за 60 днів з моменту публікації, аби звернення опрацювали у Львівській міській раді.

Читайте також: Як ремонтують вулицю Шевченка у Львові, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Голос міста
Так
8,2%
Ні
77,6%
Важко сказати
14,1%
#новини Львова #петиція #податок на водіїв
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,79
39,84
EUR
42,72
42,90
PLN
9,81
9,90
Оголошення
live comments feed...