• Головна
  • А.Садовий про «Оселю»: «Це буде нонсенс, якщо цей вантаж доведеться вертати»
14:49, 18 лютого 2013 р.

А.Садовий про «Оселю»: «Це буде нонсенс, якщо цей вантаж доведеться вертати»

Місто допомагає вирішити питання ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» щодо отримання гуманітарного вантажу з Німеччини.

Як розповів мер міста Андрій Садовий ,відповідні розмови проведені з міністерством соціальної політики України. Йдеться про можливість отримання гуманітарної допомоги без додаткових платежів.

«Раніше в державі, на рівні віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань, була постійна робоча група, яка приймала рішення щодо гуманітарних вантажів і можливості отримання їх благодійними організаціями без різних додаткових платежів. На сьогодні ця робоча група не сформована, вона не працює. Координація покладена на міністерство соціальної політики. Є бюрократична складова – має бути зібрано ще 6-8 підписів.

«Оселя» зараз отримала вантаж. Щоб не платити, має бути відповідне рішення комісії. Я по цьому питанню вже три рази спілкувався з пані Королевською, вона загарантувала, що знайдуть механізм, як це питання врегулювати, поки в країні офіційно не запрацює робоча група. Бо це буде нонсенс, якщо цей вантаж доведеться вертати тим людям, які його надали. Мова йде про речі, які дуже потрібні – взуття, речі санітарного вжитку. Ці речі дуже потрібні людям, якими опікується «Оселя», вони не мають де жити, потрапили у кризові ситуації. Я переконаний, що це питання буде врегульоване. Можливо, цей випадок змусить прийняти просте і зрозуміле рішення», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, йдеться про гуманітарну допомогу, яку ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» отримала з міста Кьольн (Німеччина) від Спільноти «Емаус».

Довідка

Спільнота взаємодопомоги «Оселя» – це громадська неприбуткова організація, що опікується бездомними.

Організація здійснює такі види діяльності:

Спільнота – Центр ресоціалізації бездомних, де проживають до трьох десятків осіб різного віку і статі, ведуть спільну господарку, разом вчаться вирішувати життєві проблеми, правильно використовувати зароблені спільною працею кошти.

Збір вживаних речей. Організація приймає від мешканців Львова меблі, одяг, побутову техніку. Для Спільноти вони є джерелом утримання. Зібраний одяг також роздають в Осередку підтримки бездомних.

Навчально-виробнича майстерня з дрібного ремонту та обтяжки м’якої частини меблів. Майстерня служить осередком працетерапії для мешканців спільноти та джерелом їхнього утримання. Працюючи в майстерні, люди вчаться терпінню, поступово відроджують в собі надію на нове, краще життя, яке вони своїми руками дають речам непотрібним, викинутим на смітник.

Благодійна крамниця, де громадяни можуть придбати зібрані у населення та відремонтовані у майстерні меблі, ношений одяг, предмети побуту. Отримані кошти ідуть на утримання Спільноти та функціонування «Автобусу допомоги» - роздачі їжі безпритульним

Осередок підтримки бездомних – соціальний центр, куди бездомні, що живуть на вулиці, приходять помитися, постригтися, попрати одяг, поїсти та отримати консультацію соціального працівника.

Вуличний журнал «Просто неба» - видання соціально-культурного спрямування, яке розповсюджують безпритульні на вулицях міста і таким чином заробляють собі на життя, а також пропагують ідеї солідарності, взаємодопомоги, толерантності та суспільної рівності в громаді.

Вулична робота – щотижня Спільнота готує та роздає гарячий осіб для більше сотні безпритульних осіб в центральній частині міста, що живуть на вулиці.

Різдвяні вечері та Великодні сніданки – двічі на рік Спільнота запрошує за свій святковий стіл близько трьохсот осіб, щоб розділити з ними радість свята.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...