• Головна
  • Що приготувати на Пасху: 10 страв, які стануть окрасою вашого столу
20:07, 14 квітня 2020 р.
Надійне джерело

Що приготувати на Пасху: 10 страв, які стануть окрасою вашого столу

Що приготувати на Пасху: 10 страв, які стануть окрасою вашого столу

До Великодня 2020 залишилося менше тижня, саме час планувати, які страви подати до святкового столу. Кореспондентка 032.ua зібрала низку цікавих рецептів та пропонує ознайомитися, що можна приготувати, окрім фарбованих яєць та запашної паски.

Запечена свинина в духовці

Фото з відкритих джерел: запечене м'ясо

Фото з відкритих джерел: запечене м'ясо

Інгредієнти:

  • 800 г свинини;
  • 2 зубчики часнику;
  • гірчиця у зернах;
  • перець мелений;
  • 2 шт лаврового листа;
  • сіль за смаком. 

Спосіб приготування: м'ясо натріть сіллю і перцем з усіх боків, лаврові листки поріжте на кілька частин, покладіть м'ясо на харчову плівку та викладіть на нього подрібнені лаврові листи, загорніть щільно в плівку і  залиште в холодильнику на 2-3 години. Часник наріжте, а за допомогою ножа зробіть в м'ясі отвори і вставте в кожний скибочку часнику. Свинину загорніть, залишивши зверху невеликий отвір та поставте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 35-45 хвилин.

Курячий рулет зі спеціями

Фото: курячий рулет / shutterstock.com

Фото: курячий рулет / shutterstock.com

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 лаврових листа;
  • коріандр за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування: відбийте куряче філе, втріть у м'ясо сіль і спеції та залиште полежати на 20 хвилин. Після цього скрутіть куряче філе рулетом і оберніть фольгою, закрутивши краї. Рулети покладіть у високу форму для випікання і налийте води, щоб вона покрила м'ясо приблизно на дві третини. У воду додайте порізаний шматочками часник, лавровий лист і сіль. Випікайте рулети у розігрітій до 200°С духовці близько 1,5 години, готові рулети, не дістаючи з форми, остудіть і поставте на 2-3 години в холодильник. 

Салат з авокадо та помідорів

Фото ілюстративне з відкритих джерел: сатал з авокадо

Фото ілюстративне з відкритих джерел: сатал з авокадо

Інгредієнти:

  • 1 авокадо;
  • 1 помідор;
  • 1 цибулина;
  • лимонний сік;
  • оливкова олія;
  • спеції: сіль, перець, зелень. 

Спосіб приготування: спочатку очистіть авокадо, вийміть кісточку та наріжте кубиками, після чого також наріжте помідор та цибулю. До всіх інгредієнтів додайте лимонний сік, оливкову олію та спеції за смаком, після чого перемішайте та подавайте на стіл. 

Домашні ковбаски у харчовій плівці

Фото з відкритих джерел ілюстративне: домашні ковбаски

Фото з відкритих джерел ілюстративне: домашні ковбаски

Інгредієнти:

  • 0,5 філе курки;
  • 100 г молока;
  • 1 зубок часника;
  • куркума, паприка, мускатний горіх, сіль
  • харчова плівка для мікрохвильових печей.

Спосіб приготування: перекрутіть 250 грам філе на м’ясорубці 2 рази, додайте молоко, сіль, куркуму, перець, подрібнений часник та перемішайте. Частину м’яса, що залишилася, дрібно поріжте та перемішайте з паприкою. Застеліть плівкою дошку, викладіть 2-3 столових ложки перекрученого м’яса, а посередині розмістіть нарізане філе, після чого скрутіть в ковбаски рулетиком та зав’яжіть плівку з двох сторін вузликом. Потім помістіть у киплячу воду та кип’ятіть 5-7 хвилин, після чого остудіть та видаліть плівку.

Салат з руколою і моцарелою

Фото з відкритих джерел: салат з руколою і моцарелою

Фото з відкритих джерел: салат з руколою і моцарелою

Інгредієнти:

  • 3-4 шт помідори;
  • 1-2 шт огірки;
  • 100 г руколи;
  • 200 г моцарели;
  • 1 шт ріпчастої цибулі;
  • кедрові горіхи за смаком. 
  • по 1 ст л меду, гірчиці та лимонного соку;
  • 3 ст л оливкової олії;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування: наріжте помідори, огірки, цибулю. Для соусу: перемішайте гірчицю, лимонний сік, рідкий мед і оливкове масло, сіль і перець до однорідної маси. Потім додайте в салатник рукколу, подрібнені огірки і помідори, цибулю і кульки моцарели, заправте салат медово-гірчичним соусом, за смаком можна прикрасити його кедровими горішками.

Запечене сало у фользі

Фото: запечене сало / radka.in.ua

Фото: запечене сало / radka.in.ua

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 200 г майонезу;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 20 г кропу;
  • 2 ст л солі;
  • 1 ч л перцю;
  • 1 ст л паприки;
  • 3 лаврові листки. 

Спосіб приготування: зробіть на салі неглибокі надрізи, посоліть, поперчіть, і посипте паприкою, у майонез додайте подрібнений часник, зелень кропу. Соусом змастіть шматок сала з усіх боків, зверху покладіть подрібнений лавровий лист. Загорніть сало в фольгу і покладіть в холодильник на 1 годину, після цього відправте його в розігріту до 180ºС духовку на 40-45 хвилин. 

Запечені шампіньйони в духовці

Фото ілюстративне з відкритих джерел: запечені шампіньйони

Фото ілюстративне з відкритих джерел: запечені шампіньйони

Інгредієнти:

  • 1 кг шампіньйонів; 
  • 70 г вершкового масла;
  • 2 ст л соку лимону;
  • 1 ст л олії;
  • 3 - 4 зубці часнику;
  • 1 ч л солі;
  • зелень за смаком.

Спосіб приготування: розтопіть вершкове масло та додати в нього сіль і часник часник, що пропущений через прес, все перемішайте. У велику тарілку викладіть шампіньйони і залийте зверху приготовленою сумішшю, після цього перемішайте.  Форму для запікання змажте олією, викладіть підготовлені гриби ніжкою догори, розігрійте духовку до 200 градусів і поставте запікати гриби на 30 хвилин. Запечені шампіньйони можна посипати зеленню та полити соком лимону.

Запечені курячі крильця

Фото: запечені курячі крильця / smachni-recepti.pp.ua

Фото: запечені курячі крильця / smachni-recepti.pp.ua

Інгредієнти:

  • 1 кг крилець курячих;
  • 1/2 склянки сметани і томатної пасти;
  • перець та сіль за смаком. 

Спосіб приготування: промийте крильця, натріть перцем та сіллю, полийте сумішшю з сметани та томатної пасти, перемішайте і на 30 хв залиште. Викладіть крильця на застелене фольгою деко, запікайте 30-40 хв в розігрітій до 180 °С духовці.

Овочевий салат з крабовими паличками

Фото з відкритих джерел ілюстративне: салат з крабовими паличками

Фото з відкритих джерел ілюстративне: салат з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 3 шт огірків;
  • 4 шт помідорів;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 150 г крабових паличок;
  • майонез;
  • зелень;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування: огірки та помідори, крабові палички наріжте та викладіть у тарілку, додайте кукурудзу, зелень, майонез та спеції за смаком, після чого гарно перемішайте. 

Фаршировані запечені яйця в шкаралупі 

Фото: запечені яйця / Depositphotos

Фото: запечені яйця / Depositphotos

Інгредієнти:

  • 6 яєць;
  • 200 г відвареного курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 50 г сиру;
  • 30 г сметани;
  • 20 г вершкового масла;
  • пучок зелені;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування: розбийте кожне яйце посередині та вилиййте вміст у тарілку, а самі половинки шкаралупи промийте всередині. Яйця посоліть, поперчіть та трохи взбийте. Цибулю дрібно поріжте та спасеруйте на вершковому маслі до м'якості, потім додайте яєчну суміш і обсмажте, постійно помішуючи, поки яйця не загуснуть. Подрібніть в блендері відварну курячу грудку, додайте обсмажені яйця, сир, зелень і знову подрібніть до бажаної консистенції. Отриманим фаршем начиніть яєчні шкарлупки та випікай на решітці в духовці при температурі 185°С 25-30 хвилин.

Читайте також: Прості та цікаві страви з макаронів, які можна приготувати вдома: покрокові рецепти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #Великдень #рецепти #страви #Пасха_2020 #новини
2,0
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,89
39,95
EUR
42,93
43,00
PLN
9,87
9,97
Оголошення
live comments feed...