• Головна
  • Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО)
19:32, 11 лютого 2013 р.

Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО)

У Львові цими вихідними зустрічали Чорну змію. 9 та 10 лютого, на пл. Ринок відкрили другий міжнародний фестиваль „Китайський Новий рік в Україні”.

1277408_1295554

 За словами організаторів, у Львові намагалися максимально точно відтворити традиції святкування Нового року в Китаї. – пише Захід нет

„В нас є основний елемент цього святкування – „живі” дракони, а також представлена китайська кухня”, – сказала одна з організаторів Ольга Гренюх.

 А святкували дійсно грандіозно з традиційними драконами, ліхтариками, східними стравами та феєрверками.. 

Який же Новий рік без святкового столу! Втім, на китайський – замість традиційних для українців "олів'є" та "шуби" - качка по-пекінському та локшина з Овочами. Усе це просто неба взялися готувати у Львові.

Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО), фото-1

 Китайські кухарі пригощали зеленими імператорськими пельменями - головною новорічною стравою. Перейняли досвід і галицькі господині. Кажуть, китайська кухня нескладна. – пише Перший Національний

Співорганізатор свята художник Кай Ко каже: ще один неодмінний атрибут китайського нового року - сімейні посиденьки. Це свято в Піднебесній зазвичай відзначають з родиною. Головний колір цього дня - червоний.

А символізує дракон у китайців мудрість та удачу. Саме їх намагаються привернути під час святкування нового року. Дракони проходять вулицями міста в супроводі феєрверків та вогнів. Новий рік у Львові видовищно та весело зустріли майже дві тисячі львів'ян та гостей.

Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО), фото-2

  Коротка довідка:

Мільйони людей по всьому світу святкують Китайський новий рік, який ще називають Святом весни. Це найважливіше свято у переважній частині Азії.

Новий рік починається у неділю, 10 лютого, коли в небі з'являється новий місяць.

За китайським календарем, 2013-й рік - рік Змії. Він змінить 2012-й рік Дракона.

Змія має неоднозначну репутацію у Китаї. Її асоціюють тут з мудрістю, красою та розумом, проте також гордістю та злістю.

Феєричний Китайський новий рік був у Львові (ФОТО), фото-3

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...