• Головна
  • На Львівщині зацвів Шафран Гейфеля у малополіській популяції, - ФОТО
11:08, 17 березня 2020 р.
Надійне джерело

На Львівщині зацвів Шафран Гейфеля у малополіській популяції, - ФОТО

У Львівській області, на території Малого Полісся у Сокальському й частково Жовківському районах зацвів Шафран Гейфеля (Crocus heuffelianus Herb). Площа популяції червонокнижної рослини становить приблизно 1500 га.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОДА, на Сокальщині планують відвести 624 га під створення ботанічного заказника загальнодержавного значення "Малополіський шафран", щоб зберегти найпівнічнішу популяцію цих рослин. Відповідний проєкт розробили науковці Національного лісотехнічного університету ще 2018 року, він перебуває на стадії погодження.

Мешканці та громадські організації Сокальського району долучилися до збору інформації про поширення шафрану на Малому Поліссі. З'ясувалося, що на Львівщині є ще карпатська популяція крокусів, у ДП "Славське лісове господарство" та Національному природному парку "Сколівські Бескиди".

У Львівській області також створили видання "Весняні рослини Львівщини", де міститься майже 50 найменувань рослин, частина з яких занесена до Червоної Книги України.

Читайте також: 2 котика і 8 собачок чекають на добрих господарів у ЛКП "Лев", - ФОТО

Джерело: ЛОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,74
PLN
9,83
9,86
Оголошення
live comments feed...