• Головна
  • Як вибрати одяг для різних типів фігури: поради від стилістки-іміджмейкерки
09:13, 13 березня 2020 р.
Надійне джерело

Як вибрати одяг для різних типів фігури: поради від стилістки-іміджмейкерки

Купуючи речі у свій гардероб, один із ключових моментів на який слід звертати увагу - тип вашої фігури. Це допоможе правильно вибрати фасони одягу, підкреслити переваги, приховати недоліки, виглядати і відчувати себе впевнено.

Кореспондентка 032.ua дізналася у стилістки-іміджмейкерки Катерини Дорошенко про типи фігур, способи корекції, фасони та силуети. За її словами, виділяють чотири основних типи фігури та два додаткових. Вони залежать від будови скелета, розподілу жирової маси і форми м’язів, а також від співвідношення ширини плечей і стегон та вираженості талії. Ви можете схуднути або поправитись, але тип фігури все одно буде зберігатися.

Фото: стилістка-іміджмейкерка Катерини Дорошенко

Фото: стилістка-іміджмейкерка Катерини Дорошенко

Як визначити свій тип фігури?

Катерина Дорошенко розповіла, щоб визначити свій тип фігури, для початку необхідно зробити три фотографії в повний зріст в обтягуючому одязі, при цьому положення ніг має бути трохи вужче, ніж положення плечей, руки відведені від тіла на 15-20 см, долоні мають дивитися в об'єктив, погляд перед собою, волосся зав’язане і спина пряма. Також виміряйте об’єми талії, грудей та стегон  у сантиметрах. 

Далі оцінюйте співвідношення ширини плечей і стегон, тобто проведіть дві паралельні лінії по ширині стегон, якщо у вас плечі та бедра однакові за ширино та є виражена талія — різниця між об’ємом стегон і талії не менше 25 см, то  у вас тип фігури "пісочний годинник". Якщо ж талія виражена слабо, то "прямокутник".

Якщо ширина плечей менша, ніж ширина стегон, то ваша фігура — це "трикутник", якщо ж навпаки ширина плечей більша, ніж ширина бедер, ваш тип фігури — "перевернутий трикутник". Стрункі ноги, а талія, живіт і груди більше, ніж стегна, то це тип фігури — "яблуко". Якщо ви повненька, але у вас збереглася талія, то ваша фігура — "груша"

Тип фігури "пісочний годинник"

Стилістка-іміджмейкерка зазначила, що це збалансований тип фігури, оскільки бедра і плечі однакової ширини, а також яскраво виражена талія.

Якщо у вас при цьому типі фігури ще й худорлява чи середня комплекція, то особливих заборон на певні фасони одягу немає. Якщо у вас масивна фігура, то не додавайте зайвих об'ємів в області плечей і стегон, при цьому краще створити вертикальну лінію, щоб витягнути силует вгору. Слід уникати одягу, який приховує лінію талії: чоловічих сорочок, балахонистих светрів, багатошаровості в одязі.

Спеціалістка порадила, що жінкам з типом фігури "пісочний годинник" варто підкреслювати природну збалансованість свого силуету, тому обирайте лише ті фасони одягу, які підкреслюють вашу талію, зробіть на ній основний акцент в образі, бо це ваша головна принада

Зірки з цим типом фігури  Мерлін Монро, Софі Лорен, Моніка Белучі, Діта фон Тіз, Кім Кардаш'ян.

Фото з відкритих джерел: тип фігури "пісочний годинник"

Фото з відкритих джерел: тип фігури "пісочний годинник"

Тип фігури "перевернутий трикутник"

Це тип фігури з широкими плечима і вузькими стегнами, без вираженої талії та худими ногами, зазначала Катерина Дорошенко. 

Якщо така жінка поправляється, то це відбувається в зоні плечей, вага набирається вище тазу на животі, на грудній клітці, на спині, на руках вище ліктя, над бедрами, при надлишковій вазі такий тип фігури набуває форму квадрату.

Для жінок з таким типом фігур найкраще не акцентувати на верхній частині тіла, підкреслювати стегна, використовуйте всі прийоми, які дозволять зробити верхню частину менш масивною і врівноважити її з низом.

Сукні, сарафани — з декором на стегнах, накладні кишені на штанах і спідницях, спідниці тюльпани дозволять візуально збільшити стегна і наблизити до фігуру до "пісочного годинника". Піджаки — темні по відношенню до низу, блузки простого крою без рукавів-ліхтариків, погончиків. Плаття простого прямого покрою, плаття-сорочки, з рукавами напівреглан.

Зірки з цим типом фігури — Анжеліна Джолі, Кемерон Діаз, Мадонна, Шер, Демі Мур, Рене Зельвегер.

Фото з відкритих джерел: тип фігури "перевернутий трикутник"

Фото з відкритих джерел: тип фігури "перевернутий трикутник"

Тип фігури "трикутник"

Це фігура з вузькими плечима та широкими стегнами, вважається найжіночнішим типом фігури. 

За словами стилістки-іміджмейкерки, жінкам з цим типом фігури варто уникати об'єму у зоні стегон. Для прикладу, спідниць і штанів з оксамиту, вельвету, пухнастих тканин, спідниць і штанів яскравих кольорів, з малюнками і великими кишенями, також низької посадки у джинсів і штанів, джинсів-скіні. Блузки і жакети повинні закінчуватися вище, або нижче найширшої частини бедер.

Тканини для верху обирайте середні або важкі, з цікавою поверхнею - вельвет, оксамит, мереживо, хутро, об’ємна в’язка, з малюнками і блиском.

Зірки з цим типом фігури — Бейонсе, Шакіра, Агілера, Адель, Дженіфер Лопес.

Фото з відкритих джерел: тип фігури "трикутник"

Фото з відкритих джерел: тип фігури "трикутник"

Тип фігури "прямокутник"

Це коли плечі і стегна приблизно однакові по ширині, як і в "пісочного годинника", але талія слабо виражена. Переважно володарки цієї фігури поправляються в області торсу, живота, грудей, спини і практично зникає талія.

Жінкам з цим типом фігури "прямокутник" варто візуально намалювати талію, якщо дозволяють пропорції, або ж зовсім її приховати. Коли фігура струнка, то рівномірно додайте об'єми до плечей і стегон, щоб створити форму піщаного годинника.

Зверніть увагу на блузки і топи з глибоким V-подібним вирізом, на запах, спідниці А-силуету, розширені до низу, з складками, спідниці- тюльпани, на тани — по фігурі, зі складками та кишенями, сукні з деталями та об’ємами на стегнах та плечах. Речі з малюнками треба врівноважувати в образі з аксесуарами.  Уникайте мішкуватого та занадто облягаючого одягу, вузьких поясів.

Зірки з цим типом фігури — Міла Йовович, Міша Бартон, Джулія Робертс, Анна Курнікова, Кіра Найтли, Жизель Бюндхен

Фото: тип фігури "прямокутник"

Фото: тип фігури "прямокутник"

Тип фігури "яблуко"

Цей тип фігури з животиком або зайвою вагою, якщо ширина стегон і плечей майже однакові, також його називають "овал" або "ромб".

Катерина Дорошенко зауважила, що з таким типом жінкам найкраще витягнути фігуру візуально і використати усі прийоми, які дозволять зробити її стрункою. Створюйте додаткові вертикальні лінії в образі, завдяки якому візуально витягнеться силует. Динамічні й діагональні лінії відвернуть увагу від нюансів фігури й скорегують її, натомість, малюнки потрібно врівноважувати, якщо спідниця з малюнком, то на верх потрібний акцент — прикраси, варто уникати мішковидного одягу. 

Якщо фігура струнка, то робіть акценти на бедрах і плечах, якщо фігура масивна - використовуємо вертикалі та діагоналі за рахунок аксесуарів та малюнків, щоб візуально збільшити ріст. Дуже важливо відволікти увагу від зони талії, для цього вам підійдуть прямі фасони спідниць, топів, піджаків. Не варто додавати до образу тонкі контрастні пояси на талії.

Зірки з цим типом фігури — Келлі Озборн, Брітні Спірс, Різ Уізерспун, Джесіка Сімпсон, Келлі Кларксон.

Фото: тип фігури "яблуко"

Фото: тип фігури "яблуко"

Тип фігури "груша"

У "груші" плечі трохи меншi ніж стегна, але масивні передпліччя, повні руки вище ліктя. Талія є, але слабо виражена, основна важкість розміщена на стегнах.

Головне для власниць такої фігури  це відволікти увагу від проблемних зон. Не використовуйте об'ємні, фактурні тканини, великий і дрібний малюнок, тонкі пояси, відкриті передпліччя.

Звертайте увагу на вертикалі, контрастні лінії, плаття із внутрішньою або зовнішньою вертикаллю, сукні напівприлягаючих фасонів, контрастні вставки по боках сукні темне у середині і навпаки, намальований силует всередині. Блузки з V-вирізом, запахом будуть виструнчувати фігуру, цей виріз акцентує увагу на зоні декольте, відволікає від загального сприйняття фігури і візуально витягає шию. Костюми одягайте в одній кольоровій гамі. Якщо ріст середній і нижче середнього не варто використовувати контрастне взуття.

Фото: тип фігури "груша"

Фото: тип фігури "груша"

Нагадаємо, раніше стилістка-іміджмейкерка Катерина Дорошенко розповіла про тренди весни 2020 року. 

Фото на головній: podium.im

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #мода #типи_фігур #краса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...