• Головна
  • 4 лютого у Львові відкриють відділення контактної променевої терапії
15:22, 1 лютого 2013 р.

4 лютого у Львові відкриють відділення контактної променевої терапії

4 лютого 2012 року у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбудеться урочисте відкриття кабінету брахітерапії.

Завдяки співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у рамках програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України, у радіологічному корпусі ЛДОРЛДЦ буде встановлено систему контактної променевої терапії хворих на злоякісні новоутвори загальною вартістю 4 млн.225 тис. гривень.

«Спеціалізоване обладнання та інші витратні матеріали придбано за кошти фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» у рамках програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України», – йдеться у повідомленні департаменту охорони здоровя. 

Довідково:

«Брахітерапія» (контактна променева терапія) – сучасний високотехнологічний метод променевого лікування. У світовій практиці боротьби з раком брахітерапія  визнана «золотим стандартом» лікування пухлин порожнинних органів, перш за все, сечостатевої системи, стравоходу, дна порожнини рота, а також інших органів, таких як молочна залоза і, навіть, шкіра. Метод заснований на безпосередньому введенні в уражений раковою пухлиною орган джерела радіоактивного випромінювання.

Система, встановлена У ЛДОРЛДЦ включає 20-ти канальний брахітерапевтичний апарат IBt-Bebig MultiSource, рентген-установку С-арка та плануючу систему з програмним забезпеченням для планування поля опромінення, набір гінекологічних аплікаторів, джерело радіоактивного випромінювання – ізотоп кобальту.

 Програма «Рак виліковний» – перша і єдина в Україні масштабна програма з підтримки державної системи надання допомоги онкологічним хворим. Загальний бюджет програми – 315 млн грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...