• Головна
  • Зеленська, Єфросиніна, Нацполіція та ще кілька міністерств запустили нову всеукраїнську гарячу лінію
12:16, 11 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Зеленська, Єфросиніна, Нацполіція та ще кілька міністерств запустили нову всеукраїнську гарячу лінію

В Україні запрацювала нова гаряча лінія із запобігання домашнього насилля. Вона працює за номером 1547, однак зараз - у тестовому режимі. У проєкті також беруть участь Олена Зеленська, Марія Єфросиніна та ще кілька міністерств України, що має забезпечити ефективну роботу такої масштабної структури. 

Про це 11 лютого на своїй сторінці у Facebook написав Дмитро Дубілет, міністр Кабінету міністрів України. Номер гарячої лінії - 1547. Проєкт важливий одразу з кількох причин, зазначив міністр. Якщо, наприклад, звернутися до статистики Організації Об'єднаних Націй, в Україні кожна 6-та жінка протягом останнього року пережила досвід насилля в тій чи іншій формі.

А від 1 до 3 мільйонів дітей були свідками або жертвами насилля. А як запевняють психологи, бути свідком насилля - це також в якійсь мірі травмуватися, особливо це стосується дітей, в яких ще не сформувалася психіка з усіма відповідними захисними механізмами. І споглядання насилля частково відбивається, як переживання його на власному досвіді.

Статистика домашнього насильства

Проєкт працює за новим принципом "спільної платформи", що дозволило зекономити 25 млн грн, які початково планували витратити на окремий кол-центр. І ще одна його особливість, крім крайньої важливості та необхідності, - проєкт "живе" на перетині роботи різних міністерств та структур, які відповідають за його реалізацію. Це найскладніші, але водночас і найефективніші механізми, додав Дубілет.

У проєкті також беруть участь дружина Президента Олена Зеленська, телеведуча та громадська діячка Марія Єфросиніна, а ще - Міністерство соціальної політики (Юлія Соколовська), Національна поліція, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство юстиції, Міністерство освіти та науки та Урядовий контакт-центр. Залучення стількох різних структур має забезпечити ефективну роботу лінії та зменшити можливість халатності чи недобросовісного виконання своїх обов'язків когось із учасників, доки всі пильнуватимуть один одного.

Нагадаємо, що лише впродовж половини січня 2020 року у Львові вже зафіксували 90 випадків домашнього насильства. А за фактами п'ятьох звернень навіть відкрили кримінальні провадження.

Джерело інформації: Дмитро Дубілет

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #домашнє насильство #Олена Зеленська
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...