• Головна
  • З Пагорба Слави у Львові не вивезуть прах радянського солдата Миколи Кузнєцова
10:48, 7 лютого 2020 р.
Надійне джерело

З Пагорба Слави у Львові не вивезуть прах радянського солдата Миколи Кузнєцова

7 лютого виконком Львівської міськради не задовольнив звернення Маргарити Брюханової про перепоховання праху її дядька Миколи Кузнєцова.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, останки хочуть ексгумувати з Пагорба Слави музею "Личаківський цвинтар" та вивезти для перепоховання в Єкатеринбург в Росії. Миколу Кузнєцова поховали у Львові 1960 року.

Міський голова Львова Андрій Садовий переніс питання до моменту узгодження його зі Службою безпеки України, Міністерством закордонних справ, бо такі питання, за його словами, має вирішувати держава. Лише після чіткої позиції державних служб, питання перепоховання розглянуть знову.

Фото поліції, могила Кузнєцова

Фото поліції, могила Кузнєцова

Нагадаємо, раніше вандали кілька разів плюндрували могилу Миколи Кузнєцова: викрадали металеві літери та барельєфи, розмальовували надгробок тощо. Племінниця цього радянського розвідника й агента НКВС з 2000 року намагалася отримати дозвіл на перепоховання разом зі ініціативною групою ветеренів Єкатеринбурга.  Загинув він 8 березня 1944 року в селі Боратин на Бродівщині після захоплення чотою "Гуцулка" сотні "Чорногори". Є кілька версій щодо його смерті, згідно з однією він загинув у бою, за іншою - підірвав себе гранатою. У радянські часи на вулиці Свєнціцького у Львові йому встанолвили пам'ятник, який у 1990-х роках вивезли в Талицю Свердловської області, де він народився.

Раніше сайт 032.ua розповідав про те, як рятувальники гасили пожежу на об'єкті підвищеної складності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...