• Головна
  • Як облаштовують "сухий" фонтан перед Оперним театром у Львові, - ФОТО
16:17, 5 лютого 2020 р.
1
Надійне джерело

Як облаштовують "сухий" фонтан перед Оперним театром у Львові, - ФОТО

Із 9 грудня 2019 року у Львові на проспекті Свободи триває демонтаж і заміна старого фонтану на "сухий". Облаштування нового громадського простору профінансує благодійний фонд "Сокар Благо", який намагався це зробити ще з 2015 року. Вартість проєкту з усіма роботами по облаштуванню оцінюють у 1,5 млн доларів США.

Як повідомляє кореспондент сайту 032.ua, лише нещодавно Галицька райадміністрація таки уклала з благодійниками меморандум про співпрацю. Старий фонтан уже демонтували та передали на зберігання у Стрийський парк. Зараз на площі перед Оперним театром облаштовують інженерні мережі та технологічні приміщення для "сухого" фонтану.

За задумкою київських архітекторів Юнакова, Карпова, Катрича, Астерйка та Томіленка, оновлений громадський простір має підкреслювати архітектуру Оперного театру, "сухий" фонтан у холодну пору можна перетворити на пішохідну зону. В ідеалі, тут більше не буде атракціонів та МАФів, а лише лавки з розетками для ґаджетів, велопарковки та зелені насадження.

Оновлена площа матиме форму скрипки, гриф якої примикає до Театру. На місці струн азбукою Морзе з підсвіткою викладуть фразу "Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів — місто кохання. Місто вільних людей". Оновлений фонтан прийде на зміну старому, який облаштували у 2008 році, та дивуватиме відвідувачів і кольоровою гамою.

Джерело: Львівська міська рада

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #фонтан
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
влад
5 лютого 2020 р., 20:03
Гроші на вітер і на долю
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,82
EUR
42,73
42,77
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...